Pogledajte akciju srpskih helikoptera kojom se gase požari širom zemlje (FOTO)

U MUP-u kažu da su požari u Srbiji pod kontrolom, angažovano 400 vatrogasaca

Oko 700 vatrogasaca spasilaca angažovana je na svim intevencijama vezanim za vanredne događaje, od čega više od 400 interveniše na gašenju požara, koji su zahvatili šumu, suvu travu i nisko rastinje u pojedinim opštinama u Srbiji.

Srbija gori: Požar u Mionici pod kontrolom novi izbio kod Negotina, ruski helikopter krenuo u akciju gašenja

Zlu ne trebalo: Ruski helikopter za gašenje požara sleteo na niški aerodrom (FOTO)

Na gašenju požara u rejonu sela Planica, u opštini Mionica, angažovana je Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, čija su dva helikoptera, u protekla dva dana, izvela više od 170 naleta u kojima su izbacili oko 150 tona vode.

- Svi požari su trenutno pod kontrolom. Požar na teritoriji Kladova, u mestima Urovica, Grbovičko polje i Kilom su lokalizovani i u toku je dogašivanje - navodi se u saopštenju MUP.

Požar u rejonu sela Davidovac, koji je zahvatio okoTrenutno nema otvorenog plamena. 100 hektara suve trave i niskog rastinja kroz hrastovu i borovu šumu zagašen je i kontrolisan.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo apeluje na građane da ne pale travu, smeće i nisko rastinje na otvorenom prostoru, na obradivim površinama i u blizini šuma, zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine

(Telegraf.rs)