Nakon tropskog talasa, stigla APOKALIPSA: Ovako su grad i nevreme opustošili Srbiju, u pojedinim delovima zemlje se zabelelo (FOTO) (VIDEO)

Na području Beograda tokom noći očekuje se pojava obilnih pljuskova i grmljavina

Veliko nevreme pogodilo je celu Srbiju! Voćari i povrtari ne mogu da poveruju šta ih je snašlo. Sve je stradalo zbog grada koji je pao. Pogledajte kako izgledaju gradovi i sela nakon oluje. 

Jako nevreme i crni oblaci stigli u Srbiju: RHMZ izdao upozorenje, grad tuče kod Gornjeg Milanovca, obilni pljuskovi uništavaju voćnjake (FOTO) (VIDEO)

Stravično nevreme zahvatilo je tokom popodneva Topolu, a najviše štete pričinjeno je u mestima Šarevac, Brezovac, Lipovac i Banja.

Nešto manje štete bilo je i u mestima Belošavac i Kopljara. Na području Beograda tokom noći očekuje se pojava obilnih pljuskova i grmljavina sa količinom padavina oko 20 mm/na tri sata.

Obilni pljuskovi zahvatili su nešto posle 16 sati Čačak i Lučane.

U Čačku su zbog velike količine kiše bile poplavljene ulice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, i dalje će biti nestabilno vreme sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Oluja nije zaobišla ni Požarevac.

Grad veličine oraha pogodio je danas popodne Staro Selo kod Velike Plane i naneo ogromnu štetu usevima.

U većini mesta očekuje se oko 20 mm kiše za tri sata, a na istoku i severoistoku Srbije obilne padavine.

Na području Topole dejstvovala je protivgradna zaštita.

Na području Šumadije, Velikog Pomoravlja, južnog Banata i u pojedinim delovima Beograda očekuje se lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod.

Pogledajte kakvo je nevreme pogodilo Gornji Milanovac: 

Grad je pogodio i selo Čumić:

(Telegraf.rs)