Nevreme protutnjalo Srbijom: Čupalo drveće u Prokuplju, grad veličine oraha okovao Novi Pazar, u Ugrinovcima voda do kolena (FOTO) (VIDEO)

Kolika je šteta napravlјena, znaće se tek kada oluja prestane

Veliko nevreme pogodilo je Srbiju! U Prokuplju je trenutno potpuni kolaps. Vetar ogromne jačine lomi drveće, a saobraćaj je gotovo nemoguć. Najgore je što je stiglo sasvim iznenada, pa je grad, s obzirom da je danas vašar prepun.

VEČERAS KREĆE ZAHLAĐENJE: Iz sata u sat vremenska prognoza za gradove u Srbiji, evo gde će biti kiša i grmljavina! (FOTO)

- Odjednom se smračilo i počelo da duva, a automobil ispred mene samo što nije razbilo drvo koje je palo na sred puta. Već deset minuta pokušavam da prođem deonicom od dve stotine metara - kaže jedan Prokupčanin.

Kolika je šteta napravlјena, znaće se tek kada oluja prestane, a nadležni savetuju da se bez preke potrebe ne izlazi napolјe.

Posle dva dana sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, u Srbiju ponovo stiže zahlađenje.

U Kragujevcu je naprasno počela oluja, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica,.

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova, iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

Meteorolozi su posle maksimalne temperature od 34 stepena, za noć prognozirali pljuskove sa grmljavinom, prvo na zapadu, jugozapadu i jugu, a tokom noći u ostalim delovima zemlje.

Nevreme je počelo i nadomak Beograda, u naselju Ugrinovci, gde je prema rečima naših čitalaca, na ulicama ima vode do kolena.

U Novom Pazaru situacija nije ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova!

Saobraćaj na putevima u Srbiji se zasad odvija nesmetano, ali prema najavama metereologa u večernjim satima i tokom noći očekuju se pljuskovi i kiša koja u pojedinim krajevima može uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja, saopštio je AMS S.

Na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

(Telegraf.rs)