Za vikend ponovo tropske temperature, a u ponedeljak novi temperaturni šok! Dobro se pripremite! (FOTO)

Posle olujnog nevremena u ponedeljak uveče, u Srbiju stiže još jedan vreli talas koji će kuliminirati za vikend i doneti tropskih 35 stepeni, dok već od ponedeljka sledi drastičan pad temperature koji će doneti prave jesenje kiše

Srbiju očekuju dramatične vremenske promene u narednih sedam dana. Posle olujnog nevremena u ponedeljak uveče, za vikend nam stiže nam još jedan vreli talas od tropskih 35 stepeni, dok već od ponedeljka sledi drastičan pad temperature koji će doneti prave jesenje kiše.

Danas u Srbiji oblačno, pre podne ponegde kiša - ali od sredine dana razvedravanje

Oluja u Plandištu odnela dva života: Otac i ćerka zapalili sveću jer nije bilo struje, pa poginuli u požaru

Danas u Beogradu mestimično sunčano sa temperaturom od 13 do maksimalnih 22 stepena.

Sutra nas očekuje zatopljenje i sunčano vreme sa teperaturom do 29 stepeni.

Za vikend nam stiže još jedan vreli talas od tropskih 35 stepeni u pojedinim delovima Srbije.

Oluja koja je prošla kroz Srbiju je bila kratkotrajna, te narednih pet dana neće biti nevremena. Za predstojeći vikend prave letnje temperature.

Pred nama je period naglih promena, pa nam početkom sledeće nedelje sledi još jedno naglo pogoršanje vremena i drastičan pad temperature koji osim jesenjih kiša može doneti nepogode i poplave.

Sudar toplog vazduha koji će zbog viskokih temperatura biti iznad Srbije i hladnog vazduha koji bude došao sa severa u nedelju uveče će prouzrokovati novo nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom.

Do kraja septembra nas očekuje promenljivo vreme, dan kiše, dan sunca. Nagle promene su moguće i u toku istog dana, pa ne treba da vas iznenadi da prepodnevne letnje temperature uveče zameni grmljavina sa kišom.

(Telegraf.rs)