Oluja tutnji Srbijom kao da je u Arizoni: Lete kontejneri, pada drveće, kao da je "dan posle sutra" na ulazu u Beograd (VIDEO)

Ovakvi kadrovi se dugo ne pamte

Na Srbiju se oko 14 sati obrušilo jako nevreme, koje je pre svega pogodilo Bačku, Srem i Podrinje, a na udaru su i Mačva, zapadna Srbija, Kolubarski okrug, šira teritorija Beograda, Banat, Podunavlje i Šumadija.

Temperature danas i do 35 stepeni: U drugom delu dana stižu pljuskovi sa grmljavinom, evo i gde tačno!

U roku od samo desetak minuta nebo nad Novim Sadom i Beogradom se potpuno smračilo i počeo je da duva izuzetno jak vetar koji je nosio sve pred sobom.

Meteorolozi su izdali upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena, a na osnovu meteolarma čitava zemlja obeležena je žutom i narandžastom bojom, koje signalizuju opasno nevreme.

Takođe, javljaju nam se i brojni čitaoci iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Šapca, gde su zabeleženi kataklizmični snimci.

- Oboreno je drveće, cerade na zgradama, kontejneri lete ulicama, krovovi i bandere padaju- javljaju oni.

Pogledajte uznemirujuće kadrove sa naplatne rampe Vrčin, gde su scene kao iz najgorih filmova o tornadu u Arizoni.

Vetar je na Novom Beogradu oborio čitavo stablo.

Iz poruka koje dobijamo u inbox naše Fejsbuk stranice saznajemo da je srušen krov na Osnovnoj školi "Branislav Nušić" na Voždovcu.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vetar već su napravili ozbiljne probleme u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, odakle je oluja i stigla u Srbiju, gde je dobila oblik pijavice, ili kako kažu čitaoci Telegrafa, "malog tornada".

Ipak, scena pomerenog kontejnera će ostati dugo zapamćena.

Padale su i bandere u Borči.

Krajem dana i tokom večeri očekuje se smirivanje vremena, prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Do stabilizacije vremena vas pozivamo da nastavite da nam šaljete svoje fotografije i snimke.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)