Vojvođanska banka donirala računare osnovnim školama u Vojvodini

Donacija će pomoći opremanje informatičkih kabineta, a đacima će obezbedi prekopotrebne kompjutere za rad i usavršavanje tokom časova informatike, koja je od ove godine obavezan predmet u osnovnim školama u Srbiji

Vojvođanska banka danas je poklonila ukupno 55 računara osnovnim školama Đorđe Natošević iz Novog Sada i Jovan Dučić iz Kleka nadomak Zrenjanina.

Donacija će pomoći opremanje informatičkih kabineta, a đacima će obezbedi prekopotrebne kompjutere za rad i usavršavanje tokom časova informatike, koja je od ove godine obavezan predmet u osnovnim školama u Srbiji. Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke istakla je da je ulaganje u obrazovanje budućih naraštaja ne samo plemenit, već i održiv cilj, jer doprinosi stvaranju bolje budućnosti za našu decu.

- Generacije koje tek dolaze odrediće kako će jednoga dana izgledati naša svakodnevica, društvo, ekonomija. Kada pogledamo podatke i shvatimo da je ponuda poslova iz oblasti IT-a samo prošle godine porasla čak za 30 odsto i da je izvoz kompjuterskih usluga iznosio neverovatnih 740 miliona eura, ne čudi što smo školama donirali upravo kompjutere - istakla je ona.

Nedeljko Đorđić, direktor Škole Đorđe Natošević zahvalio se Vojvođanskoj banci na donaciji koja će, kako je rekao, osnovcima, ali i zaposlenima u školi pomoći da se lakše uključe u digitalnu transformaciju i spremnije dočekaju uvođenje informatike.

Direktorka Škole "Jovan Dučić" Ranka Žuža ukazala je na značaj podrške partnera iz privatnog sektora svim školama, a posebno onima koje se nalaze van Beograda i čiji rad često nije u fokusu javnosti. Ona je podsetila da je Vojvođanska banka već donirala opremu pre dve godine, i da je tako postala jedan od prijatelja obe škole.

U želji da bude dobar član zajednice u kojoj posluje, Vojvođanska banka prethodnih godina donirala je preko četiri stotine računara različitim obrazovnim, zdravstvenim i drugim ustanovama širom zemlje, a ustanove namenjene deci i u narednom periodu biće u fokusu društveno odgovornog poslovanja.

(Telegraf.rs/ PR)