SRPSKI RATNIK ZA 21. VEK: Ovako će izgledati 1.500 ELITNIH VOJNIKA (VIDEO) (FOTO)

Tokom programa "Sloboda 2017" biće prikazani najsavremenija oprema i obučenost pripadnika Vojske Srbije

Vojska Srbije spremno dočekuje proslavu Dana oslobođenja Beograda, rekao je za Sputnjik član rukovodstva prikaza pukovnik Mihajlo Zogović. On je ujedno pozvao građane da dođu na Batajničkim aerodrom i zajedno sa svojom vojskom proslave ovaj važan istorijski dan.

OVO JE PRAVA ISTINA: Koliko srpski vojnici vežbaju sa NATO, a koliko sa Rusima

Migovi će biti sklopljeni do 20. oktobra

Tokom programa "Sloboda 2017" biće prikazani najsavremenija oprema i obučenost pripadnika Vojske Srbije.

Planirano je da u programu "Sloboda 2017" učestvuje 2.200 pripadnika vojske, 130 različitih vozila i 30 aviona i helikoptera.

Naleti avijacije, različite pokazne vežbe i simulacije talačkih kriza, kao i tzv. supervojnici opremljeni najsavremenijom opremom i naoružanjem biće svakako najatraktivniji, ocenjuje Sputnjik.

Pored ruskih "migova", na paradi će biti postrojeno 1.500 vojnika specijalnih snaga srpske vojske, koji će predstaviti novu opremu, od optičkih sprava do pušaka. Oni se nalaze u različitim jedinicama VS i predstavljaju takozvane specijalne snage koje se prve okupljaju i reaguju u vanrednim situacijama

U završnom delu programa građani će moći da vide i nalet avijacije. Biće prikazan vazduhoplovni defile 30 letelica od "migova" 29 preko "orlova", "lasta" do transportnih helikoptera. Potvrđen je i nastup ruske akro-grupe "Striži" oružanih snaga Ruske Federacije.

APEL GRAĐANIMA DA DOĐU JAVNIM PREVOZOM

Ministarstvo obrane Srbije saopštilo je danas da nije obezbeđen parking za privatna vozila na aerodromu u Batajnici, na kojem će u petak biti održana proslava oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, i pozvala građane da na svečanost dođu javnim prevozom.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, iz centra Batajnice i Nove Pazove biće pojačane linije gradskog prevoza ka aerodromu i savetuju građane da "zbog gužvi i opšte bezbednosti koriste javni prevoz".

Dodaje se da će kapije aerodroma biti otvorene od 9.00, a da bi građani trebali da dođu najkasnije do 11.00 sati.

(Telegraf.rs/Sputnjik)