Treba vas svući gole, ošišati do glave i lupiti svakom po šamarčinu! Roditelji u Srbiji šalju jezive poruke za decu nasilnike (VIDEO)

Svi se slažu da učenice, koje su šamarale B. N., branile joj da se sakrije od udaraca dok su ostali navijali i smejali se, treba da snose ozbiljne posledice - a kao rešenje nameću različit tip sankcija

Jezivi slučaj vršnjačkog nasilja dve učenice i jednog učenika nad školskom drugaricom B.N (15) u Aranđelovcu, najviše je pogodio roditelje u Srbiji. Oni se pitaju koja je najpametnija reakcija na ovaj čin, kako bi se oni postavili da je njihovo dete žrtva, ali i predlažu sankcije za nasilnike i njihove roditelje.

Učenicima zbog vršnjačkog nasilja preti popravni dom, ali sa devojčicama je situacija skroz drugačija!

Svi se slažu da učenice, koje su šamarale B.N., branile joj da se sakrije od udaraca dok su ostali navijali i smejali se, treba da snose ozbiljne posledice - a kao rešenje nameću popravni dom, oduzimanje starateljstva, šišanje do glave, skidanje do gole kože i paradiranje gradskim ulicama, društveno-koristan rad, zatvor, novčane kazne, ali i vraćanje istom merom!

Evo koja ste sve kreativna rešenja predložili u komentarima na ove vesti:

- Šišanje do glave pa jedno dva meseca u popravni dom

- Roditelje te dece u zatvor a decu u popravni dom!

- Svi koji su je maltretirali u popravni dom, jer ovo ponašanje nije ni za šta drugo! Ne mogu da gledam koja je to mržnja u današnjoj omladini. Ove devojčice nasilnici nisu ništa bolje od bilo kog drugog "opasnijeg" vida nasilja!

- Ni jedan jedini komentar "da se mom detetu ovo desi, da postane nasilnik, ja bih...". Svi se stavljaju u situaciju da im neko napadne dete oni bi ovo i ono. Dragi roditelji, ne tretirajte decu kao mala božanstva. Mislite da ste sigurni da znate sta vam dete radi, baš uvek? Zapitajte se opet, učite svoju decu da nikakvo nasilje nije opravdano. Udarac je udarac, kao što dete ne zna za razliku da li ste ga malo slabije po guzi ili jače, ono samo zna da ste digli ruku na njega da rešite problem i tako uči. Stop nasilju.

- Moj je savet da se uvede obavezno školski portir koji će da vodi nadzor svih dešavanja u školi i nadzor kamere. Pozdrav, podrška devojčici i roditeljima!

- Ovu decu svu u privatnu školu. Sećam se da je i u moje vreme bilo tako, ni tada nisu znali šta će sa nekolicinom. Neka im roditelji plaćaju školu i lepo vaspitanje.

- Prvo sve roditelje od dece pozvati hitno da dođu u školu i da stanu pored svog deteta, da stoje mirno sa svojom decom bez pomeranja kao u vojsci. Ko je gledao i smejao se dok su tukli devojčcu, te roditelje i njihovu decu svakom po samarčinu da zapamte šta treba da rade u takvoj situaciji, da štiti druga i drugaricu da ne dozvoli nasilje. A ove rest pametnjakoviće svukao bih sve gole i isterao na ulici glavnoj u gradu, sat vremena bih držao da svi prolaznici gledaju i oko vrata svakom bi zakačio poruku sa natpisom "loše smo vaspitali dete, ovo je kazna", a deci njihoj bi zakačio natpis "Mi smo siledžije u školi.

- Prema tome tu "divnu dečicu" predati psiholozima, roditelje kazniti novčano i naći im obavezu rada, a ne da vise na telefonu i da ništa ne rade, a pritom traže svoja prava. Sve to za njihovo dobro, u suprotnom, imaćemo narkomane, neradnike, kriminalce.

- Na stub srama javno istom merom sa imenima i prezimenima.... da ponašanje takve dece uđe u dosije i budu nepodobna. Neka se kasnije psiholozi bave razlogom.

- Detetu da se plati odšteta od 100.000 dinara pa nadalje i da se deci nasilnicima-đavolima da se kazne kopanjem u njivu.

- Sve ove bi trebalo u maloletnički zatvor na najmanje 5 godina, pa roditelje te dece kazniti drastično, oduzeti im starateljstvo. Pa posle odslužene kazne da nastave školovanje. Ovo je sramota, ne smete i rođeno dete da branite, toliko su nam besmisleni zakoni.

- Imena dece, nema šta da im se čuva identitet i treba da budu obeležena, imena roditelja, da zna poslodavac kako mu zaposleni vaspitava decu i kakvo mu je stanje u kući. Strašno šta dozvoljavate roditelji?!?!

- Pa ne daj bože da se ovo desi mom detetu. Prvo bih njihove roditelje naučio pameti, pa onda i njih same.

- Kao prvo, roditelje kazniti i to debelom novčanom kaznom, ove maloletne prestupnike isterati iz škole i osuditi na društveno koristan rad u komunalnom, pa sledećeg septembra neka pođu ponovo u isti razred, ako se ne poprave, u popravni dom.

- Kad sistem koči, uzeti pravdu u svoje ruke. Imam sestru njihovih godina, ne daj Bože kad bi njoj bilo ko prišao, polomila bi roditelje i dete... Naš zakon štiti maloletnike, a oni iz godine u godinu sve gori! Državo, reaguj!!

- Da ribaju wc i učionice svaki dan do kraja školske godine ... a roditelje kazniti, jer deca nemaju kućno vaspitanje ... strašno...

- Treba odobriti batine od strane nastavnika u školi i ukoriti roditelje sa disciplinskim posmatranjem od strane socijalnih radnika i uvesti novčane kazne od 5 cifara i odštetu ugroženom maloletnom licu!

*Da li opravdavate ovako stravične poruke roditelja, da li mislite da se nasiljem rešava nasilje i kakav je vaš stav o ovako  jezivim porukama za decu?

Snimka se podsetite ovde:

(Telegraf.rs)