U Beogradu se porodila žena sa morbilima, odmah posle porođaja ona i beba hitno prebačene u izolaciju!

"Svega toga ne bi bilo da je obuhvat imunizacijom MMR ostao preko 95 odsto i u drugoj i u sedmoj godini života...", stoji na profilu dr Predraga Kona

"Priča iz života: Porodila se trudnica sa morbilima. U porodilištu su ozbiljni problemi izolacije, a zatim i lečenja novorođenčeta i majke... Svega toga ne bi bilo da je obuhvat imunizacijom MMR ostao preko 95 odsto i u drugoj i u sedmoj godini života...", stoji na profilu dr Predraga Kona od pre sat vremena.

U Nišu su i boginje na "rasprodaji": Infektolog upozorava - ne vodite bolesnu decu u kupovinu, mogu da dobiju zapaljenje mozga!

U Kliničko-bolničkom centru Zemun su za beogradske medije potvrdili da se porodila žena sa morbilima i da su ona i beba izolovane.

- Imamo jednu porodilju kod koje postoji sumnja na male boginje. Od simptoma ona za sada ima samo visoku temperaturu. Uzeti su joj uzorci za analizu i očekujemo od Instituta za virusologiju Torlak da nam javi rezultate. Beba i majka su dobro, izolovane su i ako sve bude bilo u redu, postoji šansa da sutra budu otpuštene kući - tvrdi načelnik zemunskog porodilišta dr Tomislav Stefanović za "Blic".

Za sada postoji sumnja da je i dete obolelo, ali pošto se naši lekari nisu sa ovakvom situacijom često susretali, još se ne zna da li dete može da ima mnogo teži klinički tok bolesti i da li će uopšte da se pojave vidljivi simptomi poput ospica, odnosno da li će ono tek kasnije da razvije bolest i poprimi veoma težak oblik, koji može da se završi i smrću.

(Telegraf.rs)