Ubij Srbina: Strahovite poruke mržnje Albanaca ispisane na osnovnoj školi u selu Ugljare na Kosovu (FOTO)

Školu u Ugljarama pohađa oko 160 đaka, a celo selo, koje pripada opštini Gračanica, ima oko 1.000 stanovnika

Na zgradi osnovne škole Ugljare u istoimenom selu na Kosovu, gde živi većinsko srpsko stanovništvo, ispisani su grafiti mržnje u kojima Albanci pozivaju na smrt i ubistvo.

Novi napad na Srbe povratnike na Kosovu i Metohiji

Poruke poput: "Ubi Serbina" i "Kosovo je Albanija", neke na engleskom, neke na polupismenom srpskom, nastale su danas oko 14 sati. Ispisane su i poruke "Gde je Marko", za koje se pretpostavlja da su upućene direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

Preteće poruke i grafiti Oslobodilačkoj vojsci Kosova su ispisani na delu škole u kojem se nalazi fiskulturna sala, kao i na kontejneru u dvorištu škole. Prozor na školskoj zgradi je polomljen.

Inače, školu pohađa oko 160 đaka, a celo selo, koje pripada opštini Gračanica ima oko 1.000 stanovnika.

Na lice mesta izašli su članovi Privremenog organa opštine Kosovo polje na čelu sa predsednikom Ljubišom Ćirkovićem, kao i direktor škole sa nastavnicima.

Kako je Telegrafu rečeno, svojim prisustvom i razgovorom sa građanina čine sve, kako bi umirili stanovništvo zbog ovog nemilog događaja.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ulio sigurnost, nadu i veru da će Srbija učiniti sve da zaštiti srpski narod i obezbedi mirnu budućnost. Nadamo se da će nadležni učiniti sve da pronađu počinioce ovog gnusnog dela - izjavio je Ćirković.

Direktor osnovne škole "Ugljare" u Ugljaru, Goran Jović, kazao je da ispisivanje grafita ima za cilj zastrašivanje Srba.

Ovaj vandalski čin je najoštrije osudio Pokrajinski odbor SPS.

- Pozivamo meštane Ugljara da ostanu pribrani i da ne podlegnu pritiscima - navodi se u saopštenju.

Pogledajte fotografije:

(Telegraf.rs)