Održan prijem za gradonačelnika Noriča (FOTO)

Sagovornici su se složili da takav status Novog Sada otvara nove mogućnosti za realizaciju zajedničkih poduhvata pobratimskih gradova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je gradonačelnika pobratimskog grada Noriča Dejvida Fulmana i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad.

Održana Tribina "Od Petrovaradinskog Šanca do Evropske prestonice kulture"

Povelja o bratimljenju između dva grada potpisana je još 1989. godine, a potpisali su je upravo Dejvid Fulman i ondašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Vlada Popović, a 2001. godine, u Noriču je izgrađen most prijateljstva pod nazivom ''Novi Sad'', i to po uzoru na novosadski Most slobode. Gradonačelnici su ocenili da je saradnja tokom 29 godina bila veoma dobra, ali da uvek ima prilike za dalje razvijanje pobratimskih odnosa u oblastima privrede, obrazovanja, kulture i sporta.

Zvaničnici su takođe spomenuli važnu ulogu počasnih građana Novog Sada, Noričana Pitera i pokojne Dajane Bekli, koji su realizovali brojne humanitarne akcije u Novom Sadu i doprineli dobrim odnosima dva grada. Gradonačelnik Noriča čestitao je gradonačelniku i Novosađanima predstojeći 270. rođendan Novog Sada, ali i osvajanje važnih titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope.

Sagovornici su se složili da takav status Novog Sada otvara nove mogućnosti za realizaciju zajedničkih poduhvatapobratimskih gradova. Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović kao i član Gradskog veća Noriča Alen Voters i počasni građanin Novog Sada Piter Bekli.

(Telegraf.rs/ PR)