Novi slučaj morbila u Beogradu: Još jedno dete obolelo, hitno prevezeno na Infektivnu kliniku! Podneta krivična prijava protiv protivnika vakcinacije, postaje ozbiljno

Prema poslednjim zvaničnim informacijama, male boginje su dijagnostikovane kod 1.543 osobe

Da stvari sa malim boginjama definitivno izmiču kontroli potvrđuje još jedan slučaj oboljevanja u Beogradu. Kako Telegraf.rs saznaje, danas je dete (10) iz Doma zdravlja u Mirijevu prevezeno na Kliniku na infektivne i tropske bolesti.

Male boginje pokosile lekare i sestre: Nekoliko desetina zdravstvenih radnika na bolovanju, počela HITNA vakcinacija medicinara

Prema poslednjim zvaničnim informacijama, male boginje su dijagnostikovane kod 1.543 osobe, a obolelo je i nekoliko desetina zdravstvenih radnika.

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece. Na toj listi nalaze se i pojedine javne, ali i estradne ličnosti.

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana, a na spisku su i Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mijsilović, Miroljub Petrović...

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar apelovao je nedavno na građane Srbije da uvaže stav struke da je vakcinacija neophodna, i poručio da male boginje nisu političko pitanje, od kojih je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" u Srbiji obolelo 1.688 osoba.

Simptomi koji jasno pokazuju da vaše dete ima morbile su sledeći: crvenilo i mrlje u grlu i na sluzokoži, ali i temperatura iznad 38 stepeni glavni su alarm da dete treba odvesti kod lekara jer je sasvim sigurno da ima male boginje.

(J. S)