Tužilaštvo prikupilo sav materijal u vezi sa lažnim isceliteljem Alenom Azarićem

U okviru predistražnog postupka, televizija "Pink" dostavila je tužilaštvu snimak emisije u kojoj su gostovali Azerić i naš poznati vrsni hirurg Momčilo Moma Jakovljević

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu stigao je dodatni materijal u vezi sa lažnim isceliteljem Alenom Azarićem a koji su tražili u okviru predistražnog postupka protiv njega.

Diplome lažnog iscelitelja ne mogu čak ni da se provere: Nije završavao škole, već kurseve, a evo kako leči (VIDEO)

Azerić se, da podsetimo, predstvalja kao doktor koji leči i najteže oblike karcinoma i to bez da uzima jedan dinar od bolesnih ljudi.

Priča o njemu zavrtela se u javnosti kada je 30. januara gostovao u Jutarnjem programu Televizije "Pink", i kada je rekao da ima više od 53.000 pacijenata kao i da je više hiljada izlečio, a kada je studio napustio naš vrsni hirurg Momčilo Moma Jakovljević, kojeg je Azerić žestoko izvređao.

Tužilaštvo je, kako je tada Telegrafu rečeno, u tom trenutku već imalo pokrenut predistražni postupak protiv Azerića još od 10. januara, a sa novim dešavanjima koja su se odigrala na "Pinku" samo je trebalo da se dopuni predmet.

Od televizije je traženo da im se dostavi snimak tog gostovanja kako bi se dopunio zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji, što je Pink i učinio.

Televizija "Pink" je dostavila traženi materijal tužilaštvu u utorak, 6. februara - rečeno je za Telegraf.rs u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U toj emisiji, da podsetimo, u kojoj je Azerića Jakovljević nazvao šarlatanom, lažni iscelitelj je tvrdio da nije nikakav prevarant već da je doktor koji ima dve diplome a da mu je još jedna na putu. Naime, navodno je završio Američki fakultet za prirodnu medicinu, i Fototerapiju u Zagrebu dok završava kinesku tradicionalnu medicinu.

Ispostavilo se, međutim, da je Azerić sam sebi "skočio u usta" jer je u prethodnom godstovanju u decembru 2017. godine za jedan Jutjub kanal govorio kako nije završavao škole već kurseve, i nepriznati fakultet Miroljuba Petrovića.

S obzirom na to da je tužilaštvo prikupilo materijal, on će biti predat policiji koja bi trebalo Azerića da sasluša.

Podsetite se ovog gostovanja na "Pinku":

(Lj. R. / lj.racic@telegraf.rs)