Na snazi novo meteorološko upozorenje, temperatura pada za 15 stepeni (FOTO)

Nakon naglog skoka temperature koja je dostizala čak 25 stepeni tokom prethodnog vikenda, očekuje nas postepeno zahlađenje tokom cele nedelje

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za Srbiju i najavio znatan pad temperature u celoj zemlji.

Današnja vremenska prognoza (14. mart 2018): Promenljivo oblačno, očekuje nas kiša

Od nedelјe 18. marta osetno hladnije, pad temperature za 10 do 15 stepeni, mestimično kiša i vlažan sneg, u brdsko-planinskim predelima stvaranje snežnog pokrivača. Manji snežni pokrivač ponegde i u nižim predelima.

Nakon naglog skoka temperature koja je dostizala čak 25 stepeni tokom prethodnog vikenda, očekuje nas postepeno zahlađenje tokom cele nedelje.

Svi koji su odložili zimske stvari, moraće opet u svoje tople kapute, jer su pred nama opet pravi zimski, snežni i kišoviti dani.

BEOGRAD

U glavnom gradu se tokom cele nedelje očekuje oblačno vreme, sve do vikenda kada sledi zahlađenje praćeno kišom, ali je moguć i sneg. Hladno vreme će se zadržati sve do sredine sledeće sedmice.

NOVI SAD

U Novom Sadu u petak i subotu se očekuje kiša, u nedelju pad temperature do minus 3. U ponedeljak i utorak sledeće sedmice kiša, razvedravanje tek od srede.

KRAGUJEVAC 

Za glavni grad Šumadije do subote se najavljuje toplo i sunčano vreme s mogućim kratkotrajnim pljuskovima. Sve do subote, kada se očekuje pad temperature čak do 17 stepeni, pa će se u nedelju temperatura kretati između minus 3 do maksimalnih 2 stepena.

NIŠ 

U Nišu se za subotu previđa temperatura od 20 stepeni, dok u nedelju Nišlije očekuje zahlađenje i pad temperature za čak 12 stepeni, pa će u nedelju maksimalna dnevna temperatura iznositi 8 stepeni.

PRIŠTINA

Tokom narednih dana u Prištini će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U ovom delu zemlje će se najmanje osetiti temperaturne razlike i promene.

(Telegraf.rs)