Učiteljica Željana otišla je u Dubai po milion dolara: Prestižna nagrada joj je izmakla za dlaku (FOTO)

Ovaj događaj se odžava po šesti put i predstavlja najznačajniji svetski skup lidera u obrazovanju

Na Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju, dodeljena je nagrada u iznosu od milion dolara. Među 50 finalista ovog prestižnog takmičenja našla se i Željana Radojčić Lukić, učiteljica OŠ "Milan Rakić" iz Banje Vrujci. Nažalost ova nagrada je izmakla našoj Snežani, a pripala je nastavnici Andriji Zafiraku iz Velike Britanije.

Najbolja učiteljica u Srbiji otkrila tajnu: Da biste bili dobar prosvetni radnik, morate da budete ČAROBNJAK (FOTO) (VIDEO)

Ovaj događaj se odžava šesti put i predstavlja najznačajniji svetski skup lidera u obrazovanju.

Na ovogodišnjem Forumu su, između ostalih, govorili Nikola Sarkozi, Al Gor, Džulija Gilard, Irina Bokova, a jedan od učesnika je bio i bivši ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dr Srđan Verbić, koji je ispred organizacije Opservatorija društvenih inovacija vodio panel diskusiju na temu "Medicina, genetika i zdravlje u 2030. godini".

Učiteljici Željani Radojičić Lukić, nagrada je izmakla, ali biti među 50 najboljih nastavnika na svetu je ogroman uspeh.

Svojevremeno je izjavila da svoju profesiju vidi kao filagrantski zanat, gde je učitelj zahtevan i uporan zanatlija, ali i nežan i pažljiv u nameri da pronađe najskrivenije tragove sjaja svojih učenika, a da je dete nebrušeni biser koji priželjkuje učitelja koji će razotkriti njegov skriveni i drugima nepoznat sjaj.

(Telegraf.rs)