Bruka u Negotinu: Članovi KUD "oteli" pečeno prase, a glavu i ražanj bacili

Problem je nastao kada su pojedini članovi iz Bukovče došli u sukob sa S. D., koji je bio zadužen da čuva pečeno prase.

Umesto da slave dobar nastup na ovogodišnjim 45. "Susretima sela", članovi Kulturno umetničkog društva "Dimitrije Belivakić" iz Bukovča mogli bi da ostanu bez nekoliko članova ansambla - zbog pečenog praseta. 

Srbi i Hrvati zajedno pevali i lumpovali, uz kolo i harmoniku se vijorile obe zastave, a onda je počeo "Đurđevdan" (VIDEO)

KUD "Dimitrije Belivakić“ iz Bukovče došao je u selo Šarkamen u goste u KUD "Vrelo“, gde se tradicionalno održava manifestacija "Susret sela“. U okviru tog susreta organizuje se i takmičarski deo koji se odnosi na pripremanje slavske trpeze, pa su članovi KUD-a iz Bukovče izneli na scenu i pečeno prase na ražnju.

- Problem je nastao kada su pojedini članovi iz Bukovče došli u sukob sa S. D., koji je bio zadužen da čuva pečeno prase. On im je rekao da prase mora da se zamrzne i čuva za drugi krug takmičenja. Pojedini članovi KUD "Dimitrije Belivakić“ želeli su da jedu prase posle manifestacije, ali im on nije dozvolio, zbog čega je izbio kurcšlus - ispričao je izvor blizak istrazi.

Njega su dva mladića, uz pomoć nekih članova KUD "Dimitrije Belivakić" presrela, otela prase i pojela ga. 

- S. D. je pozvao policiju, a izgrednici su praseću glavu i ražanj bacili u njegovo dvorište. KUD je najavio da će verovatno preduzeti određene mere protiv članova, koji su umešani u incident - ispričao je izvor.

(Telegraf.rs/Alo)