Počelo je da gruva u celoj Srbiji: Grad udario i na Beograd, narandžasti meteoalarm na snazi, pazite se (FOTO) (VIDEO)

Narednih dana biće promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije u odnosu na prethodni period, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom

U Srbiji je danas bilo promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena i najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni.

Posle podne, oko 15 sati počelo je nevreme i to prvo jak grad veličine lešnika, a onda pljusak koji je toliko "gruvao" da je stvarao nesnosnu buku.

>>> Strašno nevreme uništilo Arilje: Grad veličine oraha polupao prozore, oštetio automobile i malinjake

Narednih dana biće promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije u odnosu na prethodni period, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Samo će u ponedeljak na severu i zapadu, a u utorak u većini mesta biti suvo i uglavnom sunčano.

Zbog prognoziranih vremenskih nepogoda za vikend će na snazi biti narandžasti meteoalarm u većem delu Srbije.

Narandžasti meteoalarm u subotu je na snazi na području Bačke, Srema, zapadne i jugozapadne Srbije i na teritoriji Kosova i Metohije. Ostatak Srbije je pod žutim meteoalarmom.

Česti pljuskovi sa grmljavinom, kao jutros u Beogradu, karakteristični su za ovaj period godine, a promenjlivo vreme sa mogućim gradom i grmljavinom su uslovi koji itekako mogu biti opasni, jer direktno utiču na bezbednu i sigurnu vožnju, saopstio je Auto-moto savez Srbije.

Jak pljusak smanjuje preglednost i otežava vidljivost, a voda na kolovozu koja popunjava sve neravnine, kolotrage i druga oštećenja, dodatno je opasna. Zato je važno da se nailaskom na mokre kolovoze odmah smanji brzinu i drži bezbedno odstojanje od vozila ispred vašeg.

Prema dobijenih JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših GP, zadržavanja su do 30 minuta, kaže se u saopštenju.

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske pojave, koje su takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pogledajte prvi udar nevremena na Beograd:

(Telegraf.rs)