I njoj su udarili blokadu: Majka sa bebom pokušala da se probije usred protesta po najvećoj vrućini, ali joj nisu dali! (VIDEO)

Nisu svi bili radi da protestvuju tokom najtoplijeg dana u godini

Blokada saobraćaja zbog povećanja cene goriva, koja je juče paralizovala nekoliko gradova širom Srbije, nije većini učsnika u saobraćaju bila po volji. Iako se najavljivala danima ranije, mnogo ljudi nevoljno se našlo usred protesta, bez mogućnosti da iz njih izađe.

Kako su svetski mediji preneli vest o protestu i blokadi u Srbiji zbog cene goriva (FOTO)

Među njima bila je i jedna porodica sa malim detetom, koja je pokušavala da stigne do Požarevca, ali ih je u tome sprečila kolona zaustavljenih automobila.  Snimak na kome jedna žena, majka deteta, ubeđuje druge vozače da njena kola propuste počeo je da kruži društvenim mrežama.

- Ja vozim svoje dete, vidite kolika je temperatura? Dete mi je stvarno malo, šta će da se desi ako mu nešto bude - pitala je ona okupljene vozače.

Jedan od njih je je odgovorio da će, ako propusti nju, morati da pusti i još neke vozače iz kilometarske kolone koja se protegla kolovozom iza njih, te da ako se sada pomere "niko više decu i neće voziti".

Zabrinuta majka na to je pitala zbog čega, s obzirom na temperaturu, nisu odabrali neko drugo vreme da protestvuju, na šta su joj okupljeni odgovorili da je upravo poenta blokirati saobraćajnice u najvećem špicu. Jedan od njih joj je onda pokazao kojim putem da se vrati i kako da zaobilaznom cestom dođe do Požarevca.

Na kraju vratila do svojih kola, gde je policajac pokušao da je uteši, ali je žena sve vreme ponavljala da nije u redu to što je zarobljena u nečemu u čemu ne želi da učestvuje.

- I ja to isto gorivo plaćam. Kako da budem sa vama sa malim detetom? Trebalo je i vi da ovde dovedete vaše unuče, ili vaše dete, pa da stojite na 40 stepeni i da mu ne date ni vodu, ni ništa. Bezobrazluk - odgovorila je ona, ušla u svoja kola i upalila motor.

(Telegrarf.rs)