Oglasio se direktor "Jazz travela": Zaustavio sam autobuse u Kragujevcu i Kraljevu, jer su mi Grci zapretili

Ugovori sa Grcima bili su veoma rigorozni, posebno sa datumima plaćanja

Goran Pavlović, direktor turističke agencije "Jazz travel" koja je otkazala letovanje putnicima koji tek što su krenuli u Grčku, kaže da je morao da zaustavi dva autobusa u Kraljevu i Kragujevcu zato što su mu, kako tvrdi, grčki partneri ozbiljno pretili da neće dozvoliti turistima da uđu u sobe.

Turisti iz Srbije krenuli za Grčku, pa ih izbacili u Kragujevcu i Kraljevu: Otkazano letovanje za 100 putnika sat vremena nakon polaska

– Niz okolnosti je doveo do problema sa finansijama koji ipak nisu tako veliki kako izgledaju. Tačno je da je deo novca koji su stranke uplatile za Grčku uložen u nabavku autobusa koji je trebalo da voze putnike za Grčku i tako doprinesu stabilnosti agencije. Nabavka jednog autobusa bila je velika greška, pošto je četiri puta ostajao u kvaru, a svaka popravka koštala je između dve i četiri hiljade evra – rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, ugovori sa Grcoma bili su veoma rigorozni, posebno sa datumima plaćanja.

– Kasnilo se sa plaćanjem svih vila po hiljadu do dve hiljade evra, a pošto tih objekata ima desetak, došlo se do duga od oko 15 do 20 hiljada evra koji nikako nije mogao da se pokrije. Bio je dogovor da Grci prime goste, a da ja tokom nedelje od novih priliva platim ono što im dugujem. Međutim, kada su autobusi krenuli, nakon pola sata javili su se grčki partneri i rekli da da gazde neće da prime goste, zbog čega sam morao da zaustavim autobuse – objasnio je Pavlović.

Nema kraja letnjoj agoniji srpskih turista: Još 500 ljudi prevareno, čekaju da im vrate pare. A oni koji su već u Grčkoj, ne mogu nazad!

On kaže da sa ostalim aranžmanima nema problema i da turisti putuju normalno na Krf posredstvom njegove agencije.

U dva autobusa koji su u utorak uveče krenuli put Paralije i Olimpik biča trebalo je da bude 86 putnika iz Čačka, Valjeva, Kraljeva, Kragujevca, Trstenika, Kruševca, Leskovca i Niša. Većina je svoje aranžmane preko "Jazz travela" platila unapred.

VIDEO Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći:

(Telegraf.rs/Morava info)