Današnja vremenska prognoza (9. jul 2018. godine): Hladno i kišovito, pljuskovi sa grmljavinom (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U Srbiji u ponedeljak pretežno oblačno i veoma sveže za ovo doba godine sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i veće količine padavina, dok se na severoistoku Srbije, u Šumadiji, Pomoravlju i u Podunavlju očekuju i veoma obilni pljuskovi. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 12 do 19°C, maksimalna dnevna u većini predela biće od 18 do 22°C, dok se na severu Vojvodine očekuje toplije sa temperaturom do 27°C.

U Beogradu u ponedeljak oblačno i relativno sveže za ovo doba godine sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Povremeno se očekuju i veoma obilni pljuskovi. Temperatura tokom većeg dela dana bez većeg kolebanja i biće od 18 do 20°C.

U utorak u Srbiji promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima. Krajem dana i tokom večeri prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalna temperatura od 21°C na jugu do 29°C na severu Srbije. U sredu i četvrtak sunčano i toplije. Posle podne i uveče u severnim i zapadnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. U petak sunčano i toplo. Maksimalna temperatura od srede u većini predela biće od 27 do 32°C.

U Beogradu u utorak promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima. Krajem dana i tokom večeri prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalna temperatura do 25°C. Od srede sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 28 do 30°C.

U ponedeljak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na severu, istoku i jugoistoku Evrope i na Balkanskom poluostrvu. U ostalim predelima biće suvo. Najhladnije biće u oblasti Baltika sa temperaturom do 20°C, a najtoplije u Španiji sa temperaturom i preko 35°C.

Pogledajte jutarnju prognozu:

(Telegraf.rs)