Okrečeni grafiti sa likom Ratka Mladića u Boru i Bačkoj Palanci (FOTO)

Neki od ovih grafita nalaze se na javnim ustanovama, kao što su zgrade osnovne škole i gimnazije u Bačkoj Palanci, ali do sada nije bilo reakcije institucija da se oni uklone

Na više lokacija u Bačkoj Palanci i Boru juče su okrečeni grafiti sa likom Ratka Mladića koji je prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu za ratne zločine širom Bosne i Hercegovine, kako i za ratni zločin u Srebrenici. Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava (Inicijative), uklanjali su i natpise sa imenom bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske.

Ništa od izuzeća sudija: Odbijen zahtev odbrane Ratka Mladića

Iako je prošlo 23 godine od ratnog zločina nad muslimanskim stanovništvom, Ratko Mladić ali i drugi osuđeni ratni zločinci i danas imaju tretman heroja od strane jednog dela društva u Srbiji. Aktivisti Inicijative su okrečili grafite da bi ukazali da treba da se osudi politika zločina, za koju je, prema njihovom mišljenju, "odgovorna i Republika Srbija jer nije sprečila zločin".

Neki od ovih grafita nalaze na javnim ustanovama, kao što su zgrade osnovne škole i gimnazije u Bačkoj Palanci, ali do danas nije bilo reakcije institucija da se oni uklone.

VIDEO: Ko je Ratko Mladić?

(Telegraf.rs)