Kupanje na Dunavu kao na moru: Temperatura vode i do 27 stepeni, pogledajte gde je najtoplije (FOTO)

Na slivu Save izmereno od 22 do 25 stepeni

Ovog leta svi se žale kako vreme gotovo da od početka leta nije za kupanje, ni na bazenima a kamoli na Dunavu, ipak danas je temperatura na ovoj reci na teritoriji Apatina dostigla je čak 27 stepeni.

Kako su izgledala prva kupališta u Beogradu: Nekada se uživalo na "Nici na Savi" i u džungli koja je postala najpopularnija danas

Temperature mora u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj koja je izmerena danas dostiže do 26 stepeni, ipak mnoge je iznenadila činjenica da je temperatura reka u Srbiji znatno skočila, a ponegde je premašila i temperaturu mora.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda prikazane su temperature vode izmerene na rekama u Srbiji. Prema tim podacima najtopliji je Dunav koji je dostigao čak 27 stepeni u Apatinu, a u Beogradu i Novom Sadu izmereno je oko 25 stepeni. Tolika ili čak i niža temperatura je na Hvaru, u Budvi i Kušadasiju.

Nešto hladnija je Sava gde se temperatura u zavisnosti od mesta do mesta kreće od 22 do 25 stepeni, ali i Južna Morava u kojoj je temperatura vode oko 22 stepena.

Ipak, oni koji su planirali da se okupaju na Limu, to baš nije za preporuku, jer je voda poprilično hladna i dostiže oko 17 stepeni. Slična situacija je i na Nišavi gde je voda za samo jedan stepen toplija.

Ako ste ostali pored Dunava i niste otišli na more, nemojte da žalite, jer sudeći barem po trenutnoj temperaturi vode, zaista nema razlike.

(Telegraf.rs)