Počinje 58. Sabor trubača u Guči: Očekuju se gužve na putevima u ovom delu Srbije, naoružajte se strpljenjem, na granicama haos

Sabor zvanično počinje danas u 11 sati

Dragačevski sabor trubača u Guči, 58. po redu, zvanično počinje danas i traje do nedelje 12. avgusta.

Iz AMSS-a sauopšteno je da je trenutna prohodnost puteva dobra, ali da se osim na putevima ka Crnoj Gori, upravo zbog početka Guče, ka Čačku očekuje pojačan saobraćaj.

Potvrđeno: Putinova desna ruka stiže u Guču, Zaharova posle Beograda ide na festival trube

- Guča je u potpunosti spremna za 58. dragačevski Sabor trubača - izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, koji očekuje se veliki broj domaćih i gostiju iz inostranstva.

Podizanjem saborske zastave, u 11 sati, domaćin ovogodišnjeg Sabora, ministar Nenad Popović će i zvanično otvoriti Sabor.

- Ono što bih posebno istakao jeste da smo Sabor vratili tradiciji, trubi i trubačima i da neće biti koncerata estradnih zvezda - rekao je Jolović.

STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom čekaju oko 10 sati, dok za ovu kategoriju vozila zadržavanja ima i na Horgošu oko sat i po, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na frekventnim prelazima, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Prohodnost puteva je dobra, saobraćaj je umerenjeg intenziteta, ali se već kasnije danas očekuje pojačan saobraćaj na koridoru 10 i na putvevima koji vode ka Crnoj Gori.

Početak Sabora trubača u Guči, doprinosi pojačanom saobraćaju na putevima koji vode ka Čačku, odnosno ka Guči, naveo je AMS S.

(Telegraf.rs/Tanjug)