Porodici iz Srbije stao automobil na izlazu iz Grčke: Znate li ko im je pomogao i zašto nisu Srbi?

Bio je potreban potpuni stranac da nam pomogne dok smo na 35 stepeni čekali sa decom

Najveći strah turista koji putuju na more automobilom dogodio se jednoj članici grupe "Life from Greece", koja je tada shvatila da od naših sunarodnika na tuđem nebu nema mnogo vajde.

- Molim vas zapitajte se koliki je vaš stepen svesti kad je u pitanju pomoć na putu. Juče nam je u kilometarskoj koloni na izlasku iz Grčke stao auto, akomulator se ispraznio. Ja i suprug sa dvoje dece izgurali smo auto na parking do prelaza. Naših turista je bilo na stotine, ali niko nije nudio pomoć - počinje ona priču na FB grupi "Life from Greece".

Pošto niko nije imao kablove za paljenje, njen suprug je otišao kod grčke policije.

- Na naše veliko iznenađenje dočekan je sa velikom ljubaznosću i voljim da pomognu , pa je načelnik sa svog telefona pozvao čoveka da dođe sa starterom za paljenje. Mi smo se oduševili, zahvalili smo se, a oni su nam rekli: "mi i Srbi smo braća" - priča ona.

Međutim, nije sve ružičasto.

- Dva naša automobila su na našu molbu da prikačimo kablove da nam pomognu da upalimo auto to i odbili jer ne mogu oni da gube vreme. Kasnije je naišao čovek iz našeg kraja, pa smo pokušali. Hvala! Makedonci su prilazili i nudili telefon. Eto, ispalo je da treba da dođe čovek iz tvog kraja ili neki potpuni stranac da ti pomogne dok na 35 stepeni čekaš sa decom, a drugi iz tvoje zemlje da te samo gledaju ili odbiju da ti pomognu - zaključuje ona.

Ostavite nam u komentarima objašnjenje zbog čega Srbi nisu radi da pomognu zemljaku u nevolji i da li je vaše iskustvo možda drugačije?

VIDEO: Šta sve ne treba da radite u Grčkoj

(Telegraf.rs/Life from Greece)