Slavoljubu je otac umro od zime, a on godinama jede samo lepinju od brašna i vode: Retko razgovara sa ljudima, a jedva i pruži ruku jer je prljava (VIDEO)

U trošnoj i propaloj kući, gde ne postoje uslovi za život, ostao je sasvim sam, sa svojom stokom i psima

Za tužnu sudbinu Slavoljuba Stankovića (43) iz sela Popšica pročulo se pre manje od dve nedelje kada je ostao bez oca koji je preminuo od posledica smrzavanja. U njihovoj trošnoj i propaloj kući, gde ne postoje uslovi za život, ostao je sasvim sam, sa svojom stokom i psima.

Printskrin: Svrljiške novine

Slavoljub ne razgovara puno sa ljudima i nema prijatelje. Za hranu uglavnom se snalazi i sam pravi lepinju od brašna i vode koju peče na plotni u sobi gde nema ćunaka i tako godinama. Ovo domaćinstvo godinama nema struje, živi na ivici egzistenicije, a Slavoljub i njegov otac svoje ovce nisu hteli da prodaju.

Njihovo stado broji dvadesetak ovaca, neuhranjene su, opada im runo, ali i dalje bore se za život kao i ovaj nesrećni čovek.

Printskrin: Svrljiške novine

Slavoljubu ljudi iz Gojmanovca pripremaju drva za ogrev, pomažu mu koliko mogu, ali to nije dovoljno da uslovi života ovog čoveka budu normalni.

Printskrin: Svrljiške novine

Ekipe Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Opštine Svrljig, Vatrogasne jedinice i ostali planiraju da se upute hitno kod njega kako bi mu obezbedili bar osnovne uslove za život kojih u ovom trenutku, u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi - nema.

Pogledajte video:

VIDEO: Beskućnica iz Pančeva, ima 85 godina, spava na ulici i tvrdi da je žrtva maltretiranja

(Telegraf.rs/Svrljiške novine)