Dan posle neviđenog snega: Cela zemlja zavejana, kolaps se nastavlja, a sve do večeras neće biti bolje (FOTO) (VIDEO)

Padavine i dalje ne prestaju, a led i poledica kriju se uspod snega

Srbija je ove subote osvanula bela. Sneg, koji već više od dana neprestano pada širom zemlje, gotovo je potpuno prekrio kolovoze, a kako kažu taksisti, kolaps od juče nastavio se i na ovo jutro. 

- Stanje na putevima je haotično. Mnogo nam je velika gužva, a ništa nije očišćeno. Banovo brdo i ostali brdoviti, ali i prigradski krajevi su nam nedostupni, jer od snega vozači ne mogu da se probiju do klijenata - rekli su za Telegraf.rs beogradski taksisti.

Iz Auto-moto saveza Srbije poručuju da će i danas saobraćaj bez sumnje biti usporen i otežan širom zemlje.

Vozači se upozoravaju da obrate naročitu pažnju na zimske uslove voženje, ne samo zbog ugaženog snega na kolovozu, već i zbog poledice i leda koji su mogući zbog niskih temperatura - savetuju iz AMSS-a.

Za one koji su odlučili da iz zime izvuku one najbolje, pa pobegli na planinu, poručuju da su svi prilazi zimskim turističkim centrima su za sada prohodni, a upotreba lanaca je obavezna.

Padavine su najavljene i za današnji dan, a u zapadnim i centralnim delovima zemlje očekuje se i do 30 cm snežnog pokrivača, u nekim krajevima i više, dok nije isključeno da će doći i do stvaranja snežnih nanosa. 

U opštini Ivanjica i dalje je na snazi vanredno stanje zbog velikih snežnih padavina, a na snazi je crveni meteoalarm. 

Video: Potpuni kolaps zbog snega u Beogradu, putnicima u autobusu rekli da idu peške

(Telegraf.rs)