Stiže hladni talas: Temperatura pada za 10 stepeni, kiša i pljuskovi sve do utorka, a za vikend pravo jesenje vreme

Temperatura će u Beogradu pasti za skoro 10 stepeni

Kišovito vreme, sa povremenim jakim pljuskovima i grmljavinom, nastaviće se i danas. Na višim planinama iznad 1.500 metara očekuju se susnežica i sneg. Kako meteorolozi predviđaju, u toku jutra na jugu i jugoistoku biće suvo.

Drastičan pad temperature u Beogradu, Foto: Printskrin/RHMZ

Najniža temperatura i kretaće se od tri stepena na jugu do 11 stepeni na severu i istoku Srbije, a najviša temperatura tokom dana iznosiće od 12 do 20 stepeni.

U Novom Sadu samo 11 stepeni, Foto: Printskrin/RHMZ

U Beogradu se takođe očekuje kišovito i relativno sveže vreme. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Temperatura tokom dana uglavnom će iznositi između 10 i 12 stepeni. 

U Nišu do 17 stepeni, Foto: Printskrin/RHMZ

U Srbiji se i tokom vikenda očekuje umereno do potpuno oblačno sa kišom, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, na višim planinama sa susnežicom i snegom.  Prvog dana vikenda biće pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 5 do 9, najviša od 12 do 15 stepeni. U nedelju vreme slično kao u subotuMaksimalna temperatura ići će od 10 do 15 stepeni. I prvi radni dan sledeće nedelje obeležiće padavine.

VIDEO: Nevreme protutnjalo Beogradom

(Telegraf.rs)