Poslednji dani Mire Marković: Imala je nekoliko operacija, probleme sa kičmom i srcem, a skončala je zbog upale pluća

Uz nju je sve vreme, pišu mediji, bio i sin Marko

Do pre nekoliko godina Mira Marković i njen sin Marko "živeli su normalnim životom" u Barvihi, luksuznom moskovskom predgrađu, pričao je pokojni Miloševićev brat Borislav, nekadašnji ambasador SR Jugoslavije u Moskvi.

Mira je u međuvremenu davala intervjue i pisala knjige, ali njeno zdravstveno stanje se pogoršavalo. Spekuliše se da je imala srčanih i problema sa kičmom, a poslednjih godina bila je na više operacija.

Svoje poslednje dane Mira je provela u jakim bolovima. Kako je za "Alo" ispričao Dragoljub Kočović, dugogodišnji prijatelj Mire Marković, ona nije mogla da se kreće, a bolest je toliko uzela maha da je jedva i govorila.

Poslednju intervenciju imala je relativno skoro, a probleme sa kičmom, kaže, ima već dugi niz godina. Na sve to, polomila je i ruku, a tokom oporavka od operacija usledile su komplikacije.

Iz Rusije je potvrđeno da je Mira Marković umrla od posledica upale pluća.

Uz nju je sve vreme, pišu mediji, bio i sin Marko. Stanje joj se pogoršalo pre oko nedelju dana kada je, pisalo se, nakon četiri operacije pala u komu u bolnici u Sočiju, ali ova informacija nije zvanično potvrđena.

- Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Lekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu želeli da daju prognoze po pitanju oporavka - naveo je izvor iz Sočija.

Doktori više nisu želeli da daju prognoze o njenom zdravstvenom stanju, a sve je slutilo na to da se stanje značajno pogoršalo.

VIDEO: Mira Marković preminula u bolnici u Moskvi

(Telegraf.rs/Blic)