Mama, kako si lepa... Marko Milošević plakao nad Mirinim telom, dok se ćerka Marija zatvorila u kuću i ne izlazi

Marko je sa majkom bio do poslednjeg trenutka

Marko i Marija, deca Mirjane Marković, neće prisustvovati njenoj sahrani. Udovica bivšeg predsednika, koja je prekjuče preminula u 77. godini, biće kremirana u Moskvi, a urna će potom biti položena u Požarevcu, u grob pored Miloševića.

To je potvrdio njen sin, koji je uz nju bio do poslednjeg trenutka. Dok on ne može da sakrije šok i tugu zbog smrti majke, ćerka Marija tuguje u četiri zida i ne izlazi iz kuće.

Prema navodima izvora bliskog porodici, Marko je plakao nad Mirinim telom rekavši: "Mama, kako si lepa..."

DECA NEĆE PRISUSTVOVATI SAHRANI

Dragomir Karić, poslanik Pokreta snaga Srbije, i poslednja osoba iz Srbije koja je videla Markovićevu nedelju dana pre smrti, kaže da je i njena želja bila da bude kremirana:

- Mira Marković će biti sahranjena u Požarevcu, ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. U kontaktu sam sa Markom, Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre desetak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži, jak je, pravi je sin... Preuzeo je sve na sebe - navodi Karić.

Foto: Tanjug/V. Dimitrijević

Marija i Marko, deca bračnog para Milošević, neće prisustvovati sahrani. Predsednik udruženja Sloboda Dragan Radević kaže da su u kontaktu sa Marijom i Markom, koji su vrlo teško podneli majčni smrt.

- Pogodila ih je njena smrt. Marija je na Cetinju, izolovana. Nema dokumenta u Crnoj Gori. Kod kuće je, ne izlazi. Loše je, šokirana je. Nije 20 godina videla majku. Marko je do poslednjeg trenutka bio sa Mirom - kaže Radović.

VIDEO: Mira Marković preminula je u bolnici u Moskvi

(Telegraf.rs/Kurir)