Pred Srbijom je 9 dana potopa: Hitno upozorenje meteorologa na pljuskove i grmljavinu, prvi protutnjao kroz zemlju (VIDEO)

U narednih sat vremena ponegde u Sremu, Bačkoj Banatu, u Pomoravlju, kao i u južnim i istočnim delovima teritorije Beograda padaće jaka kiša

U narednih sat vremena deo Srbije pogodiće pljuskovi sa grmljavinom, a nestabilno vreme smenjivaće se sve do 5. juna, upozoravaju meteorolozi. 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog nevremena koje će pogoditi Srbiju od 15 do 16 sati.

Današnje upozorenje, Printskrin: RHMZ

- U narednih sat vremena ponegde u Sremu, Bačkoj Banatu, u Pomoravlju, kao i u južnim i istočnim delovima teritorije Beograda sa pljuskovima i grmljavinom - stoji u upozorenju.

Upozorenje za naredne dane, Printskrin: RHMZ

Kiša i grad već tuku u Leštanima, crni oblaci nadvili su se nad većem delu Beograda, a grmljavina najavljuje haos.

Ni narednih dana vreme neće biti ništa bolje, upozoravaju meteorolozi koji su izdali upozorenje na lokalno jake pljuskove sa velikom količinom padavina do 5. juna ove godine.

- Zadržava se nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, danas i sutra uglavnom na severu i istoku zemlje sa količinom padavina i preko 20 litara po metru kvadratnom za 3 sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda - stoji na sajtu RHMZ.

(Telegraf.rs)