"Znam ko je stavio drogu u moju torbu": Požarevljanka zarobljena u Peruu opisala čudne događaje

Priča o Vase kod mnogih je, ipak, izazvala sumnju

Foto: Facebook

Požarevljanka Vase Radović, koja tvrdi da je nasela na lažnu nagradnu igru, pa zbog podmetnute droge u prtljagu završila u peruanskom zatvoru, oglasila se jutros video pozivom na televiziji Pink.

- U Peru sam dospela kao turista 26. avgusta 2011. i u pitanju je jedna nagradna igra gde sam naravno obmanuta, i ovde sam ostala. Znam ko je stavio drogu u moju torbu, znam osobu lično, jer je ta osoba bila moj vodič sve vreme i pare koje su dali za putovanje i za trošak su bile sve vreme sa tom osobom, kao i moj pasoš i kompletna dokumentacija, karte i sve ostalo - kazala je Vase.

Njena neverovatna priča završava se boravkom u zatvoru, a potom i, kako kaže, pomilovanjem.

- Puštena sam iz zatvora 2018. godine, to je neko predsednikovo pomilovanje. Zahvalna sam im, dolazile su i delegacije, znali su svi da sam nedužna i da odležavam tuđu kaznu, čestitali mi, sve ambasade ovde znaju u meni - priča Vase.

Foto: Facebook

Ona dodaje i da su posle izlaska iz zatvora usledile teškoće, ali da je stekla i prijatelje koji je podržavaju.

- To su dr Aleks, advokat, Norma, žena koja me je primila u njenu kuću, pomaže mi kompletno, advokatica iz Imigracionog, gospodin iz Internacionalne policije. Oni rade sve moguće za mene, ali i oni nailaze na veoma čudne stvari... - kazala je Vase.

Priča o Vase kod mnogih je, ipak, izazvala sumnju. Ona, navodno, uprkos svoj pomoći koju dobija od naših ljudi iz dijaspore nikako ne može da se vrati kući.

Foto: Facebook

Tako je, na primer, Španci navodno nisu primili u avion, jer uz dobijeni putni list od našeg konzulata (pošto nema pasoš) nije imala i vizu.

Deluje neverovatno da jedna osoba koja je zarobljena u stranoj zemlji ne uspeva da se vrati u domovinu, pa čak i kada je reč o dalekom Peruu.

- Iz pouzdanih izvora znam da to što Vase priča nije tačno. Ona je par dana posle smrti supruga otišla sa nekim čovekom koji se bavio drogom, on se vratio u Srbiju, a ona je pala sa drogom koja joj nije bila podmetnuta - napisala nam je jedna čitateljka i dodala da je, kada je otišla u Peru, Vase napravila veliki dug za struju koji isplaćuje njena svekrva.

VIDEO: Obalska straža skače na podmornicu u pokretu punu kokaina u neverovatnom snimku

(M. B.)