Novo RHMZ upozorenje: U narednih sat vremena očekuju se jaki pljuskovi, ovi delovi su na udaru

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom mogući su i u pojedinim delovima Beograda

Posle tropskih temperatura, pojedine delove Srbije zahvatilo je snažno nevreme, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novu najavu prema kojoj će u narednih sat i po vremena pasti i do 20 mm kiša.

Oblačnost sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom se iz zapadne Srbije, dela Šumadije i Srema premešta ka Bačkoj, dok se na jugozapadu i istoku zemlje očekuje slabljenje intenziteta padavina.  Lokalni pljuskovi sa grmljavinom mogući su i u pojedinim delovima Beograda - navodi RHMZ u najavi objavljenoj u 23.20 sati.

Foto: Printskrin/RHMZ

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Od sredine dana uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 22 stepena, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni, saopštio je RHMZ.

Podsetimo, snažno nevreme sa pljuskovima i gradom zahvatilo je Novi Pazar, pojedini delovi grada nemaju struju, dok je saobraćaj otežan.

(Telegraf.rs)