Pojavio se snimak posle upada muškarca u školu u Velikoj Plani: Učenici uplašeni, profesor u zavoju

Goran T. upao je u srednju školu sa puškom i eksplozivom, pucao je dva puta, ali ga je profesor Slavoljub Stojanović sprečio da nekog rani

Goran T. (46) iz sela Livadice kod Velike Plane upao je danas oko 13 časova sa automatskom puškom i oružjem u palanačku Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" i ispalio dva hica u plafon. Njega je u nameri da nekoga povredi sprečio profesor Slavoljub Stojanović koji ga je savladao iako je čovek bio naoružan do zuba.

Ispred srednje škole i nekoliko sati posle incidenta u kojem, na svu sreću, niko nije stradao, i dalje je napeto. Učenici u grupama stoje ispred zgrade, i dalje unezvereni zbog svega što se izdešavalo.

U dvorištu ove obrazovne ustanove i dalje je veliki broj policajaca, a tu su i ekipe Hitne pomoći koje su ukazale pomoć povređenom profesoru.

Na snimku Stojanović sa desnom rukom u zavoju objašnjava šta se desilo i šta je zatekao nakon što ga je jedna učenica pozvala.

- Vidim čoveka sa puškom pored dece... Pored njega torba puna oružja, pored vrata bomba. Pitam ga ko je on i šta hoće... - čuje se na snimku.

Profesor se rvao sa napadačem

Podsetimo, profesora je pozvala učenica da dođe iz fiskulturne sale i rekla da je osoba s oružjem kod njih u učionici.

- Istrčao sam iz sale, pokucao sam na vrata i video kolegu koji je sedeo za katedrom. Sa desne strane sam ugledao lice s oružjem i punom torbom eksploziva...Pitao sam ga ko je on, ali nisam odgonetnuo odgovor - ispričao je Stojadinović.

On je rekao da je u jednom trenutku muškarac pogledao ka tabli.

- Tada sam naredio deci da izađu napolje. Ja sam se borio s njim i uspeo sam da ga savladam. Povredio sam ruku u toku rvanja - rekao je hrabri profesor.

On je dodao da u školi nema obezbeđenja, ali da imaju kamere.

- Školski policajac u tom trenutku nije bio u školi. On je ušao u školu sa svim tim napravama dok su čistačice čistile - rekao je profesor i dodao da su deca petnaestak minuta bila taoci dok se on nije pojavio.

(Telegraf.rs)