Tanja je izgubila blizance, sa 4 divne devojčice živi u kući koju izjeda vlaga, a zima je sve jača

Porodica Stanković iz Borče nema funkcionalno kupatilo, kupaju se u koritu, a nemaju ni ispravan šporet pomoću kog bi se ogrejali

Foto: Facebook/Života Tanja Stanković

Sestre Anđela (8), Anastasia (7), Radoslava (6) i Nikolina (5) koje žive u beogradskom naselju Borča maštaju da imaju srećnije detinjstvo. Ove neodoljive devojčice sa roditeljima žive u veoma teškim uslovima, kući koju izjeda vlaga, željne lepše i novije odeće, igračaka, slatkiša... Svega. Pa čak i toplog doma koji možda neće imati ove godine.

Njihova majka Tanja Stanković priča za portal Telegraf.rs da u oronuloj kući u kojoj žive nemaju ni ispravan šporet, niti kupatilo, te da najviše strahuju zbog zime koja dolazi. Ona ne radi, a Tanjin suprug skuplja sekundarne sirovine. Od toga, kaže, preživljavaju.

- Kuća je počela da prokišnjava, puna je buđi i vlage. Nemamo funkcionalno kupatilo, nemamo bojler, kupamo se u koritu, a ja sve stvari perem na ruke jer nemamo ni veš mašinu. Moramo da idemo u poljski toalet, a i šporet nam je propao. Najgore je što stiže zima, a nemamo ni ogrev kako treba - priča majka četiri predivne devojčice.

Foto: Privatna arhiva

Ona navodi da, nažalost, nema posao, te da se ne oseća najbolje s obzirom na to da joj se januara ove godine desila tragedija - na porođaju je izgubila blizance koje je nosila. To je, priča, negativno uticalo na nju, te je sve palo na leđa njenog supruga.

- U suštini, ne radimo ni muž ni ja. On se snalazi tako što se bavi sekundarnim sirovinama, sakuplja drva od polomljenih ormana i kreveta. Eto, tako se snalazimo i živimo u veoma lošim uslovima - navodi naša sagovornica koja dodaje da se borila sa depresijom, a da sada ima povišen pritisak i visok šećer.

Tanja sa ćerkicama, Foto: Privatna arhiva

Do sada su se porodici Stanković već javili dobri ljudi koji su im poklonili hranu za nekoliko dana.

Njihova komšinica Dušica Ubović koja ih posećuje i zna u koliko teškim uslovima žive, apelovala je na sve ljude dobre volje da se jave i makar slatkišima obraduju preslatke sestre koje žive u nemaštini.

Porodica Stanković živi u jako teškim uslovima, Foto: Privatna arhiva

- Uskoro će Nova godina, pa sam zamolila ljude iz Borče putem Fejsbuka da se organizujemo i prikupimo nešto novca za ovu porodicu, a da ujedno obradujemo devojčice novogodišnjim paketićima ili nekom igračkom. Ako mi to ne uradimo, one neće imati prilike da osete tu prazničnu radost - kaže Dušica.

Ukoliko želite da pomognete porodici Stanković i ulepšate praznike Anđeli, Anastasiji, Radoslavi i Nikolini, možete se javiti na mejl d.simic@telegraf.rs.

Video: Šestogodišnja Nađa živi sa babom i dedom u udžerici i ne zna šta znači normalan život

(D. Simić)