Srđana je žena napustila i ostavila ga sa 4 dece: Razdvojili su ih, ali sada samohrani otac ima nadu

Tamara je pomogla Srđanu da obnovi kuću i ponovo okupi svoju decu

Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

U Selu Zlatari, opština Brus, živi porodica Tamburić, koja trenutno broji tri člana. Srđan (56) bio je oko osam godina u braku sa Bojanom, a u toj zajednici rođeno je četvoro dece. Međutim, ona ga je napustila 2018. godine, ostavivši ga samog sa decom. Tamara Grujić i ekipa humanitarne emisije "S Tamarom u akciji" dobili su poziv da posete porodicu koju čuva ovaj samohrani otac.

Srđan se pokazao kao odgovoran, požrtvovan otac koji se maksimalno trudio da sebi i deci obezbedi normalan život. Kada ga je napustila supruga, on je procenio svoje kapacitete i uvideo da nije u mogućnosti da sam brine o četvoro male dece. Pozvao je Centar za socijalni rad i zamolio za pomoć.

- Milica (9) i Marija (6) su sa mnom. Aleksandra (3) i Viktor (2) su u hraniteljskoj porodici. Dok je žena bila ovde živeli smo lepo jedno vreme. Kasnije je krenulo naopako, sve gore i gore, više nije moglo da se izdrži. Dođem kući, a deca kukaju gladna. Pa gde je bila majka ceo dan da vam da hleba, nego od mene traže... i spremim da jedu. Kad nisam sa ženom mnogo bolje živim i sa decom, deca mi idu uredna i čista. Ona nije htela ni da ih pere, nije htela ništa. Nije mi bilo teško za spremanje, morao sam, u vojsci sam bio kuvar. Imam mašinu za pranje. Najviše mi je bilo teško za kupanje, drugo ništa - ispričao je Srđan.

- Kuća je do materijala blato, slama, prikovci. A kad je pravljena i ja ne znam. Ne verujem da zna ni moj otac, još su je Bugari pravili, kako mi pričao otac. Planiram da sredim sve, da bude bolje, da decu vratim - objasnio je Srđan jer on u stvari želi da uzme kod sebe i dvoje najmlađe dece kako bi svi bili zajedno na okupu.

- Biću u stanju da proširujem, dalje da radim i sve više da imam za decu. Meni je sve za decu, meni ne treba ništa.

Tamaru su dočekala deca iz Brusa /Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

Tamara i njena ekipa saradnika čuli su od Centra za socijalni rad za Srđanovu priču i odlučili su da žele da pomognu da poprave uslove u kojima žive.

- Mi se trudimo da uvek donosimo lepe vesti, tako da ja imam da vam kažem jednu lepu vest, a to je da ćemo da Vam radimo kuću i da ćemo da Vam pomognemo da vratite Vašu decu - rekla je Tamara Srđanu.

Tamara je pohvalila Srđana jer je njegova požrtvovanost i hrabrost vrlo inspirativna, ali se i začudila primetivši da skoro nije videla tako čistu kuću i tatu koji tako dobro kuva.

Akciju je pomogao i predsednik opštine Brus, Saša Milošević, okupivši veliki broj ljudi.

Radnici Centra za socijalni rad procenili su da će Srđanu bolji stambeni uslovi biti velika olakšica i da je za decu najbolje da žive sa svojim porodicom, kao i da Srđan može da odgovori na taj izazov i obezbedi deci srećno detinjstvo.

Milica (9) je jedino Srđanovo dete koje je krenulo do sada u školu, a njena učiteljica imala je samo reči hvale za nju.

- Milica je divno dete. Milica je radna, vredna, odgovorna je, samostalna. Milica je ovo zaslužila, zaista je divno dete. I cela ova porodica je to zaslužila.

Novo uređenje kuće porodice Tamburić /Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

Kuća je cela renovirana, opremljena novim nameštajem i aparatima, kućnom hemijom i prehrambenim proizvodima, spremljena je i novčana pomoć za porodicu i osiguranje. Sve je bili spremno za novi početak porodice Tamburić.

- Pa ko to ima meni novu kuću - dočekala ih je Tamara.

- Potrudili smo da uradimo nešto malo drugačije nego što je bilo, ali da bude funkcionalno - objasnila im je Tamara, mada Srđan i devojčice nisu imali nikakvu zamerku - S obzirom da je tata vrhunski kuvar sad su otvorene mogućnosti da se prave razni specijaliteti.

Za novi početak dobili su i novčanu pomoć /Printskrin: Youtube/S Tamarom u akciji

Kuća nije opremljena za dvoje dece, već za četvoro, da bi Srđan mogao ubrzo da ih primi.

Srećno useljenje Milici su poželeli i njeni drugari iz škole:

- Neka ti je svaki dan kao današnji radostan, od srca ti želimo sve najlepše! Srećan novi početak u novoj kući! Zauvek pamti ovaj dan, vole te svi - poželeo je Milici njen drugar iz škole.

Na Tamaru smo navikli kao na osobu koja donosi sreću i o kojoj niko nema ništa loše da kaže. Tamara je pomogla da se Srđanu Tamburiću obezbedi neophodna pomoć kako bi ponovo okupio svoju decu i pružio im što lepše detinjstvo. Mi ostali želimo svu sreću porodici Tamburić.

Pogledajte celu emisiju:

(Telegraf.rs/ S Tamarom u akciji/ J.D.)