Snimak iz Užica nas navodi da se zapitamo - koji je naš udeo u zagađenju vazduha?

Ako bi svako u ovoj zemlji dao svoj maleni doprinos za čistiji vazduh u sopstvenoj sredini, možda bi nam ova situacija barem malo lakše pala na pluća

Printskrin: Facebook/Užice oglasna tabla

Srbija je poslednjih nedelja imala velikih problema sa  kvalitetom vazduha, a snimak iz Užica pokazuje da u tom problemu leži krivica i pojedinaca. 

U gradu na Đetinji neko je vreo pepeo bacio u kontejner, zbog čega je celu ulicu obavio dim i težak, oštar smrad, što se vidi na snimku koji prenosi Užice-oglasna tabla.

Bacanje pepela u kontejner je česta pojava u manjim mestima u Srbiji gde nesavesni građani ne razmišljaju o tome kako njihov postupak može da se odrazi na okolinu, samo ako mogu da svoj problem brzo reše.

Pepeo pali smeće u kontejneru, koje onda počinje da gori, ispuštajući teške i otrovne čestice koje zagađuju celu okolinu, a potom dospevaju u naša pluća. Naravno, paljenje smeća u kontejneru nije jedini problem, već samo jedan u dugom nizu, ali jedno pitanje neminovno se postavlja - ako bi se svako u ovoj zemlji potrudio da promeni neke svoje navike, ako bi svako dao svoj maleni doprinos za čistiji vazduh u sopstvenoj sredini, možda bi nam ova situacija barem malo lakše pala na pluća.

A kako je to vazduh koji udišu i naša deca i najmiliji - sve vredi pokušati.

(Telegraf.rs)