Krntija "Laste" koja je isključena iz saobraćaja u Berlinu završila na ulici u Češkoj

Dalja sudbina ovog navodno neispravnog autobusa nije poznata

Foto: Polizei Berlin

Saga sa autobusom iz Srbije koji je nemačka policija isključila iz saobraćaja, zbog brojnih tehničkih nedostataka se nastavlja. Kako piše portal "Idnes", izgleda da je "Lasta" iz Nemačke "preletela" u Češku! Tako se međunarodna bruka srpskog autoprevoznika nastavlja.

Policiji iz grada Usti Nad Labem su se 27. januara javili zabrinuti građani i obavestili ih da je u Vinarskoj ulici, kod gradskog stadiona, parkiran napušten i zaključan autobus u veoma lošem stanju. Kako pišu mediji, prolaznici su odmah primetili da autobus ima tehničke probleme.

Gradska policija je, kako je navedeno, sprovela čitavu istragu kako bi otkrila odakle je stiglo napušteno vozilo. Uvidom u snimke sa sigurnosnih kamera utvrdili su da je nemačka šlep služba iz Berlina dovukla autobus na teritoriju Češke i tu ga "parkirala". Kako se navodi, oni su na internet portalu berlinske policije saznali da je ovo vozilo u tom gradu isključeno iz saobraćaja i da je u vlasništvu firme iz Srbije.

"Lastinom" autobusu je početkom januara u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju".

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, bio u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne.

U "Lasti" su se pravdali da je sporno vozilo otišlo na liniju za Nemačku umesto drugog autobusa, koji je ostao u kvaru u Autocentru u "Lasti" u Beogradu.

U preduzeću "Lasta" "Novosti" danas nisu uspeli da dobiju odgovor da li znaju gde im se autobus trenutno nalazi. Ostali su uskraćeni za odgovor šta planiraju da urade sa njim.

Vozilo koje u Nemačkoj i Češkoj smatraju krntijom, u Srbiji je poslednji put prošlo redovan šestomesečni pregled 28. decembra prošle godine i dobilo je zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)