Oglasilo se Ministarstvo zdravlja povodom scene bolničara u zaštitnim odelima na Vračaru

Intervencija lekara Hitne pomoći u zaštitnom odelu danas u Beogradu asocirala je pojedine građane na moguću pojavu koronavirusa

Bolničari u zaštitnom odelu u kineskom gradu Vuhanu, Foto: Tanjug/AP Paramedics in protective suits in Wuhan, China; Photo: Tanjug/AP

Scena bolničara Hitne pomoći u zaštitnim odelima u Njegoševoj ulici koji prevoze pacijenta na Infektivnu kliniku, uznemirila je Beograđane zbog straha da je i u Srbiju stigao smrtonosni koronavirus.

Kako je rečeno za Telegraf.rs, pacijent je transportovan jer je došao iz rizičnog područja, a to je, kako navode za naš portal iz Ministarstva zdravlja, uobičajeni postupak u skladu sa Algoritmima za postupanje na prisustvo na koronavirus, prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

- Ovakve slike ne bi trebalo da nam budu neuobičajene i da izazivaju paniku. Sve je to u cilju sprečavanja i širenja infekcije na teritoriji Srbije. Ispoštovane su sve predviđene mere prevencije i bezbednosti zdravlja građana - rečeno nam je u Ministarstvu zdravlja.

Kako navode za naš portal, nema mesta panici i ističu i da su dosad svi koji su testirani na koronavirus u Srbiji bili negativni.

Pacijent po koga je došla Hitna pomoć u Njegoševu ulicu zbrinut je na Infektivnoj klinici u Beogradu i trenutno se obavlja testiranje.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Lj. R.)