Nada Macura u snimku zabrinuta zbog korona virusa: "Znamo šta nam je svima činiti"

Podsetimo, mere za suzbijanje korona virusa su rigoroznije u Kikindi nego u ostatku zemlje

U nizu poznatih koji su poslali podršku Kikindi, gradu koji se smatra jednim od najvežih žarišta korona virusa u Srbiji, a iz koga dolazi i prva žrtva COVID-19 u našoj zemlji, našla se i lekarka Nada Macura.

Ona je istakla da je zabrinuta za svakog čoveka u Srbiji, ali posebno za Kikinđane, te ponovila uputstva svojih kolega kako se na najbolji način sačuvati od zaraze.

- Dragi moji Vojvođani, dragi Kikinđani, duboko sam kao lekar zabrinuta za svakog čoveka u Srbiji, a naročito za vas jer ste nekako najugroženiji. Ono što nam je svima činiti je da dobro peremo ruke i da svi ostanemo u izolaciji. To su, naravno, i preporuka Svetske zdravstvene organizacije, Ministarstva zdravlja i svih onih relevantnih institucija u ovoj situaciji. Ja vas ljubim i pozdravljam. Želim što pre ozdravljenje za sve Kikinđane i svakako jedan veliki poljubac, doktorka Nada Macura, Vojvođanka - poručila je ona putem video snimka.

Podsetimo, mere za suzbijanje korona virusa su rigoroznije u Kikindi nego u ostatku zemlje. Prema odluci gradskog štaba za vanredne situacije, potpuno je obustavljen rad svih ugostiteljskih objekata i svih pijaca i zatvorene su sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica. Nekoliko osoba iz ovog grada nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, a sumnja se da je virus ovde došao iz Milana.

Video: Snimci iz jednog od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji

(Telegraf.rs)