Lepša slika Srbije: Ostali bez posla, ali su pomogli čoveku koji živu u zavejanom selu i bez struje

Pomoć seljaku dopremili su u planinskom selu Koćura

Starijim ljudima teško pada dvadesetčetvoročasovna izolacija od spoljnjeg sveta. Ali... kako je čoveku koji živi u selu, bez i jednog komšije, usamljen u dubokoj starosti, zavejan u snegu i bez struje. To zna samo on, ali da ga i te kako razumeju, pokazali su vranjanski volonteri - ljudi koji zbog korona virusa ne mogu da rade, ali ne sede skrštenih ruku.

Oni su danas u planinskom selu Koćura (Sveti Ilija) dostavlli namirnice čoveku koji tu živi sam i bez struje, a njegov prvi komšija nalazi se na skoro pet kilometara od njega.

- Trojca snažnih Vranjanaca mekog srca i tople duše, Ivica Mitić, Marko Stošic i Bojan Mitić, koji su ostali bez posla u toku vanrednog stanja, i sada "imaju vreme na pretek" kako kazu, odlučili su da slobodno vreme koje je izazvala pauza usled epidemije korona virusa, iskoriste u svrhu humanosti. Znaju da je više nego ikada sada potrebna pomoć, razumevanje i solidarnost starim osobama pogotovu na selu gde od juče pada sneg koji je i preko pola metra - prenosi na svojoj fejsbuk stranici vranjanski portal SMS dn 017.

- Najstariji ne bi trebalo da napuštaju svoje domove jer su najugroženiji, a pogotovo sad kad je i veliki sneg, a mi smo tu da im pomognemo - kaže za SMS dn017jedan od njih.

Prema njegovim rečima, oni su danas dostavlli onoliko namirnica koliko su mogli, kao i lekove i ostale potrepštine.

Ovo je kazu početak akcije, zbog toga pozivaju i druge da im se pridruže.

(Telegraf.rs)