Život na prvom mestu: Meridian donirao novac za lečenje Sofije Markuljević

Kompanija Meridian donirala je novčana sredstva za lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja boluje od smrtonosne bolesti. Još jedniom smo dokazali da ćemo uvek biti tu da pružimo pomoć svima onima kojima je pomoć najpotrebnija

Foto: Milan Drinčić

Devojčica Sofija Markuljević boluje od retke, izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti.

Rođena je kao zdrava beba, sa visokom ocenom devet. Prvi mesec života nije ukazivao da nešto nije u redu. Izgledala je kao i sve zdrave bebe. Međutim, već u drugom mesecu Sofija je prestala da pomera ruke. Ubrzo joj je utvrđena dijagnoza – Spinalna mišićna atrofija tip I.

Od tog trenutka kreće borba za Sofijin život.

Uz humane ljude koji su već donirali novac, čak se i jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala Kristijano Ronaldo priključio akciji. Važnost i potrebu za hitnom reakcijom prepoznao je i Meridian, doniravši novčana sredstva za pomoć Sofiji Markuljević.

Osim toga, zaposleni u Meridianu su pokrenuli inicijativu da individualno doniraju novac za Sofiju i time pokazali da su, pre svega, ljudi sa velikim srcem - uvek prvi da pomognu i da se nađu kada je najpotrebnije, posebno u situacijama kada se vodi bitka za život - život koji je tek počeo!

Meridian je u prethodnom periodu materijalno pomogao Infektivnu kliniku u Beogradu, Institut za majku i dete (obezbedivši infuzione pumpe za bebe), Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko – bolnički centar “Dragiša Mišović”, Nišku bolnicu, Dom zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović“ Inđija,Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, kao i Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice.

Osim podrške ustanovama primarne zdravstvene zaštite, volonteri Meridiana do sada su pomogli najugroženijim domaćinstvima u nekoliko beogradskih opština, kao i u gradovima Novi Pazar, Čačak, Novi Sad, Negotin, Kraljevo, Kula, Crvenka, Zaječar, Šid i dr.

Svaki poslovni uspeh je u drugom planu ukoliko kompanije ne reaguju u pravom trenutku, a poziv da se Sofiji obezbedi bezbrižan život za Meridian predstavlja cilj od kog nećemo odustati

Meridian - uvek tu kada je najteže!

(Telegraf.rs/PR)