Vučić: Notorna laž je da je taj čovek umro zbog nedostatka respiratora

- Sve su radili što treba i borili se za njega do poslednjeg sekunda - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Youtube/Balkan News

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pojedini mediji na protestu predstavljali kao heroje osobe sa, kako je naveo, kriminalnom prošlošću, kao i da je notorna laž koju je izrekao sin Ljubiše Đurića, slikara i umetnika, da mu je otac umro zato što u Zemunskoj bolnici nije bilo respiratora.

Vučić kaže da su ti mediji iznosili brojne neistine kako bi se napravila šteta Srbiji i da su tako kao heroja predstavili čoveka čiji otac navodno preminuo jer nije bilo respiratora u pomenutnoj bolnici, što je, kaže, "jeziva laž" pošto su lekari koristili i invazivne i neinvazivne metode i prebacivali tog čoveka u intenzivnu negu sa respiratorom.

- Sve su radili što treba i borili se za njega do poslednjeg sekunda - dodao je Vučić.

Kaže da je Zemunska bolnica druga ili treća u Srbiji po broju respiratora i da nikada nijedan respirator tu nije nedostajao.

Vučić dodaje i da je taj momak osoba vrlo loše prošlosti, osuđivana za prerkšajna i krivična dela, kao i da je "stavljao prst u usta svom profesoru na času".

Mladić je, inače, sinoć izjavio:

- Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora u zvaničnom izveštaju. Ćale, mnogo te volim, ovo je za tebe i mog sina koji se nedavno rodio…Dan danas nisam dobio testove da je umro od korone, znači nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da poklanjamo repsiratore. Ćale, ovo je za tebe, znam da bi bio ponosan.

Lončar: Nije istina da nije bilo respiratora

- KBC Zemun ima 75 respiratora, a ni u jednom trenutku u upotrebi nije bilo više od 30 - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je za TV Pink naveo da je tačno da je otac mladića lečen u KBC Zemun, ali da je neistina da nije bilo respiratora.

- Bolnica Zemun od prvog momenta ima 75 respiratora i nikada u upotrebi nije bilo više od 30 mašina. Otac mladića je tretiran po svim standardima, bio je i na neinvaznoj i na invazivnoj terapiji... pokušano je sve ali na žalost nije dalo rezultate - naveo je ministar.

On je naglasio da su ozbiljne optužbe iznesene na račun zdravstvenog sistema, koje su netačne.

Ljubiša Đurić, umetnik i slikar

Ljubiša Ðurić, je, podsetimo, preminuo u 71. godini u Beogradu od posledica korona virusa, kako je sredinom aprila objavila njegova porodica.

Ðurić je poslednjih godina živeo i radio u Beogradu i Parizu, bio je član ULUS-a, SULUJ-a i udruženja francuskih umetnika "La maison des artistes", ostavio je trag na srpskoj i evropskoj umetničkoj sceni.

Ljubiša Đurić / Printskrin: YouTube/Plus Online

Njegov poslednji umetnički projekat "Rađanje" sa monumentalnim asanlaž kompozicijama obišao je svet i našu zemlju. Svojim idejama gledao je samo u budućnost, bio je čovek za 22. vek. Odneo ga je Kovid i pokrio smrtnom tišinom - saopštili su iz njegove porodice.

Ljubiša Ðurić bio je osnivač jedinog simpozijuma za dizajn nakita u Srbiji "MajdanArt", a kao glavni dizajner nakita u "Zlatari Majdanpek" radio je više od 30 godina i dizajnirao više od 200 kolekcija nakita.

Video: Vučić: Sinoć se u Beogradu dogodilo brutalno političko nasilje

(Telegraf.rs)