U Nišu će u vrtić moći samo ona deca čija oba roditelja rade

Trenutno, u vrtiće ide 50-60% upisanih mališana

Foto: Tanjug/AP

Niškim vrtićima naložiće se da na dve nedelje redukuju broj dece, tako što će u obdanište moći samo oni kojima oba roditelja u tom periodu rade, rekla je gradonačelnica i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski, navodi TV Zona plus.

U predškolskoj ustanovi Pčelica su na koronu pozitivna dva vaspitača iz različitih vrtića i da, za sada, svi njihovi objekti funkcionišu uobičajeno.

Trenutno, u vrtiće ide 50-60% upisanih mališana.

Na snazi je već naredba koju je gradonačelnica izdala prošle nedelje da sve radne organizacije, uključujući Gradsku upravu, komunalna preduzeća i sva preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad režim rada prilagode nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Kako je Telegraf ranije danas pisao, danas, eventualno sutra, biće doneta odluka da u vrtić idu samo deca čiji roditelji moraju da budu fizički prisutni na poslu, a što moraju da dokažu potvrdom poslodavca.

Kako za Telegraf.rs rekla predsednica Odbora za predškolsku delatnost sindikata "Nezavisnost", Suzana Lazarević, danas je održan sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dogovor je da se vrate mere od maja.

Prema njenim rečima, mere će važiti za celu Srbiju, ali će se tek znati da li će biti obaveza ili preporuka.

(Telegraf.rs)