"Zabrana okupljanja 5 lica je na snazi, svako ko ovo bude radio za Novu godinu, pravi prekršaj"

Vlada Srbije ranije danas potvrdila je na sednici mere Kriznog štaba, a koje se odnose na proslavu Nove godine. Ugostiteljski objekti će, prema toj odluci, 31. decembra i 1. januara raditi do 18 časova, a prodavnice do 20 časova

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zabrana okupljanja 5 lica je na snazi i svako ko ovo bude radio za Novu godinu, pravi prekršaj, rekao je član Kriznog Štaba, epidemiolog dr Predrag Kon.

Govoreći o tome zašto je doneta odluka da kafići i restorani ipak budu otvoreni za novogodišnje praznike, preko dana, rekao je da bi moralo da se da tumačenje toga zašto bi i koji to poseban razlog da bude sve zatvoreno, koji je epidemiološki razlog.

- Ja ga nemam jer mera već postoji. Zabranjeno je okupljanje više od 5 ljudi i svako ko ovo bude radio za Novu godinu, pravi prekršaj - rekao je on na konferenciji za medije.

Još jednom je spomenuo policijski čas.

- Mi smo tražili ograničenje kretanja od 18 međutim, saslušali smo sve argumente, svi smo na istom zadatku, ne postoji osoba sa kojom ne želim da razgovaram. Otvoren sam za svaki razgovor. Naglašavam da je pred nama 2021. godina, ta će sasvim sigurno biti bolja, optimizam nije izmišljen, vakcina je tu, ali osećamo već da smo blizu, da imamo oružje kojim možemo da se usprotstvavimo - naglasio je dr Kon.

Podsetimo, Vlada Srbije ranije danas potvrdila je na sednici mere Kriznog štaba, a koje se odnose na proslavu Nove godine.

Ugostiteljski objekti će, prema toj odluci, 31. decembra i 1. januara raditi do 18 časova, a prodavnice do 20 časova.

Rad do 20 sati samo je produžena mera koju je Krizni štab već ranije doneo, a ona će na snazi biti do 11. januara.

Video: Epidemiolozi mole da se ne organizuju dočeci

(Telegraf.rs)