Srbija se zamislila nad sudbinom teško bolesnog heroja sa Košara, a sada je Dragan dobio svoju šansu

Dragan Nikolić je bio 1999. na Košarama, kada je ranjen nakon što je granata eksplodirala u njegovoj blizini

Foto: S. Tasić

Dragan Nikolić (43), ratni veteran sa Košara iz sela Crnojevica kod Svrljiga, koji je teško bolestan, posle pisanja Telegraf.rs i zalaganja njegovih saboraca, dobio je više od tri meseca rehabilitacije u Gamzigradskoj Banji.

Dragan je teško bolestan, nepokretan i otežano govori. Pre više od dva meseca imao je dva moždana udara.

Priča o borcu sa Košara, dirnula je javnost u Srbiji, ali i neke nadležne, te je početkom marta smešten na lečenje u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Gamzigradu kod Zaječara.

Opština Svrljig je Draganu Nikoliću obezbedila besplatno testiranje na koronavirus, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je pomoglo da on dobije besplatno lečenje.

Dragan je posle rata lečen i od posttraumatskog stresnog sindroma. On ima desetogodišnju ćerkicu Draganu. Pored njih dvoje, tu žive i njegov brat Ivica i njihov otac, koji brinu o svemu.

Siniša Jevtić, takođe jedan od boraca sa Košara, podseća da slučaj Dragana Nikolića nije jedini u Srbiji, kao i da većina boraca teško živi.

- Dragan je, nažalost, samo jedan u nizu naših heroja koje imaju ovakvu sudbinu.

Posle dopisa, molbi, pozivanja nadležnih u boračkim udruženjima, KC Niš, opštine Svrljig, nadležnih u Ministarstvu za boračka pitanja, apela saborcima, građanima na društvenim mrežama, medijima, Dragan je dobio lečenje u banji.

- Kako su i sami lekari u Nišu rekli gde je Dragan lečen, zdravstvene promene kod njega su trajne. Oni su preporučili banjsko lečenje i slične vidove rehabilitacije, što je Dragan na kraju, srećom i dobio - kaže Jevtić.

Dragan Nikolić je bio 1999. na Košarama, kada je ranjen nakon što je granata eksplodirala u njegovoj blizini.

Tada su mu se paralisale ruke i noge i bio je na lečenju u Peći. Posle rata on je oboleo od posttraumatskog stresnog sindroma, a nedavno je imao i dva moždana udara.

Video: Četvoro dece u jednom krevetu, roditelji i beba u drugom, a onda se pojavila Biljana

(S.Tasić)