Najveselija ulica u Ljigu: Dugačka samo 300 m, u njoj živi 50 mališana, a ime nosi posebnu simboliku

Ulnosi ime po Darku Miloševiću koji je imao samo 21 godinu kada je stradao na Košarama 1999. godine

Foto: Rina.rs

Mnogo je ulica koje liče jedna na drugu, ali jedna dugačka samo 300 metara nalazi se u Ljigu i veoma je posebna. To je decenijama unazad decom najbrojnija ulica, a danas u njoj živi čak pedeset mališana. Kroz nju svakodnevno odzvanjaju dečji smeh i graja i očigledno je da njenim stanovnicima nije poznato šta znači pad nataliteta.

- U našem kraju gotovo svaka kuća ima po troje dece ili više, što je u današnje vreme baš retko ne samo i Ljigu koji je mali već i u čitavoj Srbiji. Ali, to nije slučaj samo sad, već je decom najbrojnija ulica i godinama unazad. Ovde nikad nemate bojazni da dete neće imati sa kim da vam se igra. Parkić je uvek prepun mališana i svi tu provode svoje slobodno vreme zajedno - rekla je za RINU, Lidija Janković.

Kada širom Srbije vlada strah od bele kuge, ovde te bojazni nema. Lepa slika raduje roditelje, ali i decu koja odrastaju u zdravom okruženju zajedno sa prijateljima.

Međutim, ova ulica je posebna i po tome što nosi ime po Darku Miloševiću koji je imao samo 21 godinu kada je stradao na Košarama 1999. godine. U parku se nalazi i spomen bista, a mladi narašataji tek će saznati ko je bio taj veliki heroj.

- Mi stariji koji smo odrasli u ovoj ulici i parkiću znamo ko je on, ali moramo naučiti decu kad porastu da znaju o kakvom heroju iz njihove ulice se radi. On je bio naš sugrađanin, komšija i prijatelj, a žrtvovao je svoj život za naše bolje sutra. Svi mi roditelji smo dužni da uputimo decu ko je bio momak čije ime nosi ovaj park - kaže Predrag Uskoković.

Nema dileme da je ovo mesto svetao primer koji bi mogli da prate i druge porodice, jer dečija radost i osmeh nemaju cenu.

(Telegraf.rs)