Somborski vatrogasci sprečili tragediju: Čovek se spremao za skok u kanal, dojava stigla u pravi čas

Jedan od vatrogasaca je stupio u kontakt sa njim

Foto-ilustracija: Shutterstock

U dramatičnoj, gotovo filmskoj akciji, kakve smo navikli da gledamo u akcionim filmovima i televizijskim serijama, zahvaljujući pre svega profesionalnosti i požrtvovanosti kolega iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Sombor, spasen je jedan ljudski život koji se mogao tragično završiti.

Kako piše Sombornjuz, u utorak, 25. maja 2021. godine, negde oko 13 časova vatrogasci-spasioci Vatrogasno-spasilačke jedinice Sombor su od dežurne službe Policijske uprave Sombor dobili dojavu da jedno lice namerava da izvrši samoubistvo, skokom u vodu sa mosta na Staparskom putu.

U najkraćem roku, vatrogasci su izašli na lice mesta, gde su zatekli jednog muškarca koji je preskočio zaštitnu ogradu i spremao se za skok u Veliki bački kanal, kako bi sebi na taj način prekratio život.

Jedan od vatrogasaca je stupio u kontakt sa licem i posle dužeg razgovora uspeo je da ga odvrati od njegove namere. Ostali vatrogasci koji su izašli na lice mesta su bezbedno prihvatili muškarca i smestili ga sa sigurne strane ograde. Nakon toga su ga svojim vozilom prevezli do dvorišta VSJ Sombor, gde su ga preuzeli medicinski tim i dežurna policijska patrola.

Video: Dali su sve od sebe da je spasu: Vatrogasci reanimirali macu pomoću kiseonika

(Telegraf.rs)