Nastavljena potraga na Drini za nestalim dečakom: Spasioci tragaju i po gustoj šumi, imaju sonare

Društvenim mrežama od prekjuče se širi informacija da je dečak nestao

Foto: D. Grujić

Nakon što je juče Ronilačka jedinica žandarmerije iz Šapca prekinula potragu za devetogodišnjim dečakom iz Badovinaca kod Bogatića, za kojeg se sumnja da se se prekjuče utopio u reci Drini, danas je nastavljeno traganje.

Oko 11.30 Ronilačka jedinica je nastavila da pretražuje korito Drine. Ronioci pretražuju reku i sonarima nekoliko kilometara nizvodno od mesta gde je prekjuče pronađen i dečakov bicikl.

Juče je osim žandarmerije teren na desnoj obali Drine, koji je obrastao u visoko rastinje i šume, a u neposrednoj blizini separacije šljunka, pretraživalo više od 50 policajaca i vatrogasaca.

Angažovano je nekoliko jakih čamaca policije.

Društvenim mrežama od prekjuče se širi informacija da je dečak nestao.

Treba napomenuti da zvanično nije potvrđeno da se dečak utopio u Drini, već je pod pretpostavkom da je nestao u talasima reke juče i danas organizovana potraga.

Neizvesnost oko nestanka dečaka je tim veća jer je on prekjuče oko 9 sati ujutro iz kuće u selu biciklom krenuo do kolibe na Drini udaljene oko 4 kilometra, navodno da bi tamo nahranio pačiće.

Nestanak je policiji u Bogatiću prijavljen uveče oko 19 sati, kada su roditelji došli s posla, a dete nije bilo kod kuće i kada je otac na obali Drine pronašao bicikl.

Video: Saveti za bezbednost u i pored vode: Dete može da se udavi za manje od 30 sekundi

(Telegraf.rs)