Ogromne gužve na Horgošu, vozila moraju da preusmeravaju na Kelebiju: Kolone i na Merdaru

Saobraćaj se preusmerava na auto-putu E-75 kod petlje Subotica jug "Y" krakom prema prelazu Kelebija

Zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Horgoš prema Mađarskoj, saobraćaj se preusmerava na granični prelaz Kelebija, saopštilo je JP "Putevi Srbije". Kako se navodi, saobraćaj se preusmerava na auto-putu E-75 kod petlje Subotica jug "Y" krakom prema prelazu Kelebija.

Zadržavanja su višesatna i na izlasku iz Srbije, kao i na ulasku u zemlju. Za izlazak iz zemlje čeka se više od tri sata, dok je za ulazak u Srbiju potrebno preko pet sati.

Obe međuzone su popunjene, a putnici kažu da je veoma naporno čekati satima na ovako visokim temperaturama. Putnicima su na raspolaganju i alternativni prelazi sa Mađarskom, ali je situacija gotovo na svim slična. Pretpostavlja se da će, zbog letovanja i godišnjih odmora, slična situacija na granici biti i tokom narednih dana.

Na naplatnoj stanici Preljina, na naplati, zadržavanje vozila je 15 minuta.

Na Kelebiji, na ulazu, zadržavanje je oko sat, kao i na Gradini na izlazu. Na Preševu, na izlazu, zadržavanje je oko dva sata.

Na Batrovcima na ulazu čeka se oko sat, koliko i na Šidu. Na Špiljanima, na izlazu se čeka oko 40 minuta.

Na Merdaru duge kolone, zadržavanje i do tri sata

Na administrativnom prelazu Merdare stvaraju se velike gužve, a zadržavanja su i do tri sata. Kako prenosi Kosovo onlajn, gužve su zbog dolaska brojnih putnika koji dolaze na Kosovo, a Merdare je prelaz koji najčešć koriste i turisti iz Srbije koji su na letovanje krenuli u Albaniju.

Kosovski centar za upravljanje granicama upozorio je u objavi na Fejsbuku da su trenutna zadržavanja na Merdaru, u oba pravca, do tri sata.

Prema njihovim navodima, na ostalim prelazima prema Kosovu nema dužih zadržavanja.

(Telegraf.rs)