Darja je Eskimka u Beogradu: Teško joj je bilo da izgovori "zamrzivač", omiljeni grad joj je Niš

"Vidi, stvarno Eskimka, ona iz kućice", bila je jedna od reakcija dece kada su prvi put videli Darju

Foto: Printskrin/RTS

Darja Rintikeu Gončarova je iz rodnog Andara u Rusiji, pre osam godina sa majkom došla u Beograd. Zbog visokih temperatura bledela joj je kosa, pucali očni kapilari.

Završila je Srednju ugostiteljsku školu, a prvi dan u njoj će zauvek pamtiti, navodi RTS.

- Kad smo došli, upisala sam ugostiteljsku školu na Zelenom vencu. U roku od pet minuta sišla je cela škola, čuli su da sam Ruskinja, a onda su govorili da ličim na Kineskinju. Onda je jedan dečak prišao, pipnuo me po obrazu i rekao: vidi, stvarno Eskimka, ona iz kućice - rekla je Darja Rintikeu Gončarova.

Najteže joj je bilo da nauči srpski jezik.

- I ako će to smešno da zvuči, ali zamrzivač mi je bilo teško da kažem - ističe Darja.

Kako izgleda živeti u igluu, da li se trljate nosevima, jedete li irvase i foke, samo su neka od pitanja koja joj postavljaju.

- Iglu je uvek služio kao zamrzivač, tamo se čuvalo meso, riba. Inače se prave štale od drveta koje se pokrivaju krznom od jelena - rekla je Darja.

Za nju prijatelji kažu da je spontana, glasna, veoma druželjubiva, veliki avanturista. Jednog momka teško je ubedila da nije iz Vranja.

- Ja kažem da sam iz Rusije, on mi kaže: nemoj da lažeš, čujem da si iz Vranja. I onda doda: pre bih rekao da si iz Leskovca, čujem po naglasku - uz smeh dodaje Darja Rintikeu Gončarova.

Podjednako voli i Rusiju i Srbiju.

- Duša mi pripada i tamo i ovde, ja kad bih mogla da podelim sebe, ja bih živela i tamo i ovde. Omiljeni grad mi je Niš - napominje Darja.

Video: Viktor je proveo dane i dane sa Inuitima, živeo na Grenlandu, probao krv od foke

(Telegraf.rs)